Ändringar på Barkplan från och med onsdagen 9.12. På grund av trängsel i inomhusutrymmen är klädhängarna och bänkarna inomhus ur bruk tillsvidare, istället skall utebänkarna användas vid ombyte till skridskor.

Ytterligare information:

Anvisningar för motionsplatserna

 • Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har flunsasymtom.
 • Kom ihåg att hålla 1–2 meter säkerhetsavstånd.
 • Följ anvisningar och begränsningar i deltagarantal.
 • Kom ihåg god hand- och hosthygien.
 • Åbo stad förutsätter att över 15 år använder munskydd i inomhusanläggningarna förutom under själva motions- eller idrottsprestationen. Var och en bör skaffa munskydd själv. Användning av munskydd krävs inte av personer som av hälsoskäl inte kan använda skydd. Personens egen anmälning anses tillräcklig.

Tack för att du hjälper oss att hejda viruset!

  På Barkplan ombyte till skridskor endast på utebänkarna

  Klädhängarna och bänkarna inomhus är ur bruk tillsvidare. Ombyte till skridskor görs på bänkarna utomhus. Skridskoskydd är bra att ta med sig.

  Wc-utrymmen och uthyrningstjänsten inomhus är fortsättningsvis i skridskoåkarnas bruk. Tuto Hockey som sköter slipnings- och uthyrningspunkten strävar efter att kunna ordna garderobsservice till planen. På Barkplan förutsätts alla över 15 år använda ansiktsmask i inomhusutrymmen.

  Planen underhålls dagligen kl. 15.45–16.45.

  Betala på förhand med motionsarmbandet

  Betalning på förhand är ett bra sätt att undvika rusning i entrén. Motionsarmbandet kan laddas i förväg med skridskoavgifter. Armbandsavgiften à 8 euro erläggs i samband med första laddningen, och 10 gånger kostar 16 euro. Därefter kan mera turer köpas på webbsidan https://osteri.pusatec.fi/sport/?CompanyId=1 (tillsvidare endast på finska). Det går bra att betala flera personers skridskoturer med samma armband, och armbandet kan även laddas med andra motionsavgifter.

  Engångsavgiften går att betala antingen med mobilen, då priset är 2,01 euro, eller på plats i uthyrnings- och slipningspunkten till priset 3,50 euro. I uthyrningspunkten kan du köpa och ladda armband, betala engångsavgifter samt hyra och låta slipa skridskor. Uthyrnings- och slipningspunkten är öppen mån–fre kl. 17–19 och lör–sön kl. 10–15. Entré övriga tider endast med armband eller mobilbetalning.

   Slipningsservice öppen 17–20 och lör-sön kl. 10–15. Servicen sköts av TuTo Hockey.

  Barkplan är öppen till medlet av mars med väderförbehåll: måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 8–22, tisdagar kl. 8–20. lördagar kl. 10–21 och söndagar kl. 9–21. Av säkerhetsskäl är planen stängd för skötsel varje dag kl. 15.45–16.45. För barn finns skridskostöd att låna.

  Kom ihåg säkerhetsfrågor när du använder Kuppismasken

  Masken i Kuppisparken är öppen alla tider förutom under skötsel av isen mån–fre kl. 7–8:30, kl. 12–12:30, kl. 16:30–17 och kl. 19–19:30, samt lördagar och söndagar kl. 8–9:30, kl. 12–12:30 och kl. 15–15:30.

  -Av säkerhetsskäl är det viktigt att komma ihåg skötseltiderna. Man får inte gå ut på isen när traktorn plogar eller fryser isen, betonar idrottsanläggningsmästare Jukka Virtanen.

  Det är gratis att använda skridskomasken i Kuppisparken. Masken är populär bland motionärer, och ibland kan det uppstå rusningar.

  -Så här i coronatider rekommenderar vi att säkerhetsavstånd följs också på skridskobanorna. Vi har mera bänkar där man kan byta till skridskor med tryggt avstånd till andra, berättar Virtanen.

  Det är viktigt att beakta andra skridskoåkare när man är ute och skrinner på Masken. Bekanta dig med reglerna, som finns framsatta vid banan. Det är tillåtet att gå ut på banan endast med skridskor. Åkningen sker i angiven riktning längs högra kanten så, att det finns utrymme för snabbare åkare att passera till vänster. Stavar, klubbor, barnvagnar och skridskokälkar får av säkerhetsskäl inte tas med ut på isen.

  Skridskouthyrningen i Kuppis öppnar på självständighetsdagen. Uthyrningen är öppen den 6 december kl. 12–18, därefter med väderförbehåll måndagar, onsdagar och fredagar kl. 17–20 samt lördagar och söndagar kl. 10–18. På grund av coronaläget kan man hämta skridskorna i luckan. Avgifter: 5 €/gång, långfärdsskridskor 5 €/2 timmar och 12 € / veckoslut. Kostnadsfritt att låna skridskor med giltigt Mihipass samt Kimmoke- och Seniorarmband. För tjänsten står FBC Turku ry. Ytterligare information: tfn 050 554 6397 (under öppettider) eller tfn 050 554 6250 (vardagar kl. 8.15–16).

  Allmänna skridskotider i ishallarna under vintern

  Du kommer åt att skrinna inomhus under ishallarnas allmänna tider: Impivaara ishall, måndagar kl. 14–14.50 och kl. 16.45–17.35, onsdagar kl. 13.45–14.35 och lördagar kl. 10.30–11.20; Kråkkärrets ishall mån–fre kl. 13.45–14.35 samt torsdagar dessutom kl. 18–18.50 och söndagar kl. 10–10.50. Kolla ishallarnas webbsidor för avvikande öppettider. De allmänna turerna är gratis och utan klubbor. Olika stöd och andra tillbehör finns tillgängliga för alla som lär sig skrinna.

  Åbo stad upprätthåller varje vinter ca 50 naturisbanor. Frysningen av naturisbanorna börjar vecka 51 om vädret tillåter.

  Nyckelord: