Biblioteket har julstämning under hela julperioden. Det kommer att finnas en julkalender, julsånger, utlåningsbara överraskningspaket och, som en kulmination av julafton, en julklapp till våra kunder på julafton. Dessutom kan du via biblioteket delta i kampanjen Julpost för åldringar fram till den 11 december. Skriv upp julens evenemang redan nu!

Julkort för äldre kunder

Att skapa julglädje åt en medmänniska har aldrig varit såhär lätt: skicka julpost till åldringar! Biblioteken deltar i en kampanj som ordnas av föreningen Siskot ja Veikot för att samla in julkort för äldre kunder inom hemsjukvård och närvårdstjänster från 16 november till 11 december. Ta med ditt eget julkort till biblioteket och dela julglädjen.

Julkalendern ger glädje varje dag

Bibliotekets egen julkalender finns i bibliotekets Instagam-konto. Varje dag avslöjas något, till exempel boktips, julhälsningar, musik och instruktioner för matlagning och hantverk. Julkalendern (på finska) hittar du på bibliotekets Instagram.

Dessutom har barnavdelningen Saga en julkalender för barn, mössen Pinglans och Duns julkalender! Ett litet, litet rum i ett stort bibliotek har fått nya invånare. Mössens julförberedelser kan du komma och titta på i Saga. Du kan också följa deras aktiviteter på Instagram.

Julsånger på distans eller ett överraskningslånepaket

OmaKirjastos julsänding 16.12. kl. 13.30 har bekanta låtar och sångare på OmaKirjastos Youtube. Sändningen görs på finska. Sändningen kan också efteråt ses som en inspelning på sidan.

I år kan du mellan 17.12 och 23.12. låna en hållbar julklapp åt din kompis, släkting eller varför inte åt dig själv! Kom och låna ett överraskningslån från biblioteket. Böckerna som kan lånas är färdigt förpackade i presentpapper. Vi har också en överraskningspresent till våra kunder på våra some-kanaler på julafton. Vi kommer att berätta mer lite senare.

 

 

Nyckelord: