Frysningen av naturisbanorna i Åbo inleddes i början av veckan.

Om helgens väderprognos stämmer, kommer det vara möjligt att åka skridskor från och med nästa vecka d.v.s. 11.1. På måndag 4.1. påbörjades även tillverkningen av konstsnö på Nunneberget i Impivaara.

Denna vinter kommer inte omklädningsrum vara i bruk för skridskoåkarna på grund av coronasituationen. På det viset kan vi följa de nuvarande säkerhetsrekommendationerna ansvarsfullt.

Banorna är belysta från måndag till torsdag fram till kl. 21 samt på fredagar och veckoslut fram till kl. 20. Planerna är öppna och kostnadsfritt i allas användning.

Åbo stads idrottstjänster ansvarar för Åbos ca 50 isbanor, varav idrottstjänsterna själva underhåller Kuppis och Idrottsparkens isbanor. Fem isbanor underhålls med talkokraft. De andra banornas is- och underhållsarbete sköts av entreprenörer. Isen underhålls på största delen av banorna fram till 21.2 med väderreservation.

Isbanornas öppettider kan kontrolleras på webbsidorna. Uppgifterna uppdateras under kontorstid på vardagar.

Åka skridskor kan man även på stadens konstisbanor, Barkplan och Kuppismasken. På båda är det möjligt att hyra skridskor under öppettiderna. Allmänna turerna på Impivaara och Kråkkärrets ishallar är inhiberade åtminstone fram till 24.1.

Snöarbetet igång i Impivaara

På Nunneberget i Impivaara har det tillverkats konstsnö från och med 4.1. Att tillverka tillräckligt med snö, transportera det till skogen och att göra spåret åkbart borde uppskattningsvis vara klart till nästa veckas slut, detta med förutsättningen att väderprognosen stämmer.

Då 1,7 km skidspåret är klart påbörjas snötillverkningen för 1 km långa spåret för barn samt för pulkbacken. Nästa uppdatering om snöläget i spåren finns att hitta 11.1 på sidan turku.fi/latuinfo.

Nyckelord: