Transport av slam från slamavskiljare och samlingsbrunnar, som organiseras av Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab, börjar i Nagu, Korpo och Houtskär i Pargas den 1.4.2021. Avgifter som debiteras av invånarna för slamtömning ingår i den kommunala avfallstaxan, som fastställs av Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd. Ett utkast till den nya slamtransportstaxan och avgifterna finns till påseende tills 16.2.2021. Skriftliga åsikter om taxautkastet kan lämnas under påseendetiden till Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd.

I detta skede täcker slamtransporterna i Nagu, Korpo och Houtskär i Pargas området för fastighetsvis avfallstransport, det vill säga det område där fastigheterna måste ha sina egna soptunnor för brännbart avfall. Taxan för slamtransport och avgifter justeras också på Kimitoön, där slamtransporten har organiserats av Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab sedan 2013.

Tömningen av slamavskiljare, samlingsbrunnar och små reningsverk samt slamleveransplatser regleras i avfallshanteringsföreskrifterna i området (34–37 §).