Åbo stads brev till de invånare som fyller 65 i år skickas undantagsvis först i höst på grund av den rådande pandemin.

Mer information:

– Invånare födda 1956 får stadens brev på hösten. Brevet innehåller i vanlig ordning fribiljetter till stadens idrotts- och kulturtjänster. Biljetterna kommer att vara i kraft hela året 2022, så alla kommer ha gott med tid att använda biljetterna, berättar Roosa-Mari Neitola motionsansvarig vid Åbo stads idrottstjänster.

Åbo stads idrottstjänster meddelar om tidtabellen för skickandet på hösten. Hälsningen har skickats sedan år 2014.

Förra årets fribiljetter är i kraft hela året 2021

Fribiljetterna som skickades ut förra våren är undantagsvis i kraft till slutet av året 2021. Biljetterna kan användas direkt stadens simanläggningar, gym, Åbo slott och Åbo filharmoniska orkester öppnar upp normalt igen. På Åbo slott kan biljetterna från år 2020 användas redan nu genom att boka plats på förhand.

Motionera utomhus eller träna hemma 

Fast coronapandemin är en mentalt tung tid och många hobbyn är på paus vore det ytterst viktigt att upprätthålla konditionen. Att röra sig i naturen, träna hemma och att tillägga rörelse i vardagen höjer humöret samtidigt som det upprätthåller muskelstyrka, balans och uthållighetskondition.

Att röra sig i skogen eller på naturstigar ökar välbefinnandet och utmanar samtidigt balansen. Runtom i staden finns motionsslingor och naturstigar.

–Om du hellre rör dig i stadsmiljö och bekantar dig med historia och kultur är kulturmotionskartorna något just för dig. Du kan bekanta dig med stigarna och rutterna via turku.fi/sv/stigar.

Det går också att träna muskelstyrka på utomhusgymmen som finns runtom i Åbo. Leta upp det närmaste utomhusgymmet via sidan träningsredskap utomhus.

På sidan turku.fi/sv/motionerapawebben finns samlat tips på hur du kan röra på dig hemma och utomhus.

Det går även att njuta av kultur trots restriktionerna: på stadens museer Apoteksmuseet och gården Qwensel, Biologiska museet, Åbo slott och WAM tar emot 10 besökare med förhandsbokning. Åbo filharmoniska orkester sänder kostnadsfria nätkonserter på sidan tfo.fi/sv/live.

 

Nyckelord: