Kunderna är välkomna till Kuppis utebad från och med tisdagen den 1.6. Utebadet är öppet måndag–fredag kl. 9–19 och veckoslut kl. 10–19 fram till den 11 augusti, med undantag för midsommaren.

Ytterligare information:

Badtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att portarna stängts. I början är besökaran-talet begränsat till 300 på Kuppis utebad.

Badvattnet alltid varmt

Kuppis utebad passar särskilt bra för barnfamiljer. Det 27 grader varma vattnet gläder även under kyligare sommardagar, och i den stora bassängen finns det gott om rum för hela familjen. I plaskbassängen finns en liten rutschkana för familjens minstingar. De större barnen njuter av den 14 meter långa rutschkanan. Dessutom finns det en lekplats, en gräsmatta för fri samvaro och en kiosk som säljer läskedrycker och söta och salta tilltugg. Du kan också ta med dig egen matsäck, men inga alkoholdrycker. Kuppis utebad är rökfritt.
För konditionssimning och vattenlöpning finns det både den stora bassängen och en djupbassäng. Det finns ingen bastu i Kuppis. De låsbara skåpen fungerar med 50-centsmynt som pant.
På Kuppis utebad är duscharna placerade utomhus och ett tillgängligt omklädningsrum med dusch och handikapptoalett. Handikapparkeringen finns framför Kuppispaviljongen och man kommer in med rullstol bredvid kassan. I stora bassängen finns en ramp som gör det enklare för rörelsehindrade att ta sig ner i bassängen.

Vattengympa fyra gånger i veckan

Den populära vattengympan på Kuppis utebad ordnas den 2 juni–14 augusti på måndagar kl. 19.30–20.15, onsdagar 8.15–9, torsdagar kl. 19.30–20.15 och lördagar kl. 9.15–10. Gympan hålls i rask takt i den djupa ändan av den stora bassängen. Deltagare ska kunna simma hjälpligt. I gympan används vattenlöpningsbälten eller annan utrustning. Utrustning kan lånas av instruktören, men även eget vattenlöpningsälte kan användas. Vattengymnastik hålls på finska.
Man anmäler sig till vattengymnastik på förhand via utebadets nätsidor. Anmälningar till nästa veckas gymnastik börjar på söndagar kl. 12:

Till Kuppis vattengymnastik tas i början 30 deltagare per gång och till Samppalinnas vattengymnastik högst 15 deltagare.
Utöver inträdesavgiften uppbärs en instruktörsavgift på 2,5 euro eller 20 € /10 gånger. Förutom i Kuppis erbjuds vattengymnastik också på Samppalinna utebad 1.6–14.8 på tisdagar kl. 7–7.45.

En gång på köpet i laddningskampanjen 7.–13.6

Ett specialerbjudande för motionsarmbanden är ett inträde på köpet då man köper en 10 gångers ladd-ning. Laddningar kan köpas på Impivaara simhall, Kuppis och Samppalinna utebad, kafét på Kuppis bow-linghall och på vardagar på Åbo stads idrottscentrals kundbetjäning i Kuppis. 

En laddning på 10 gånger till utebaden kostar normalpris 40 €, 24 € för rabattgrupperna och för barn (4–16-åringar).
Engångsavgiften är för vuxna 5,5 €, för rabattgrupperna 3,5 € och för barn (4–16-åringar) 3 €. Simanlägg-ningarna erbjuder även en förmånlig familjebiljett 13 €.

Bild: Vilma Hildén
Stadsdel/Område: