Ett aktivt Sommartorg har inrättats framför Forum Marinum. Under sommarmånaderna erbjuder Sommartorget en mängd aktiviteter, idéer i samband med skärgårdsturismen och utsökta matresor från lokala producenter.

Sommartorgets program börjar från och med 31 maj och ändrar varje vecka, tio veckor framöver. Sommartorget har utvecklats som en del av Det marina centret och hämtar skärgården med dess smaker och upplevelser till Åhamnen. Med på programmet finns bland annat presentationer där skärgårdföretag berättar om de bästa tipsen för skärgårdsturism, en möjlighet att utforska pilgrimsvägen, ett mobilt planetarium och mycket mer. Aktiviteter riktade till barn har beaktats i programhelheten.

-Välkomna att ta del av skärgårdsupplevelser som ändrar från vecka till vecka. Särskild uppmärksamhet har ägnats till barnprogrammet. Till exempel Skärgårdcentrum Korpoströms Knattelabbet kommer att besöka sommarmarknaden i flera omgångar. I Knattelabbet kan barn göra laboratorieundersökningar och utforska Östersjön. Du kan bekanta dig med det varierande programmet på Forum Marinums hemsidor, tipsar Sommartorgets koordinator Charlotta Holtari. 

På veckohelgerna i juli erbjuds besökaren även chansen att bekanta sig med läckra matsouvenirer från lokala producenter.

- På marknaden får man både smaka på och köpa bland annat maskrosmarmelad, sotbröd och rabarbersylt, tipsar Mervi Louhivaara från Brahea Centret vid Åbo universitet.

Åbo stad, Forum Marinum, Visit Turku, Pargas stad, Brahea Centret vid Åbo universitet, Åbo museicentral, Visit Naantali, S:t Karins stad, Paavo Nurmi Games, musikfestivalen Kesärauha, Skogsbacka Travbana och många andra aktörer är med i förverkligandet av Sommartorget. 

Du kan bekanta dig med Det maritima centrets nya tjänster på ett coronasäkert sätt. På Sommartorget följs myndigheternas rekommendationer om säkerhetsavstånd och munskydd.

En mer detaljerad information om sommarens evenemang samlas på Forum Marinums webbplats forum-marinum.fi