Vaccinationerna i Mässcentrum fortgår till och med den 13 augusti. Från och måndagen den 16 augusti ges vaccinet på adressen Satakuntavägen 105 (tidigare Röda Korsets second hand-butik Kontti). Vaccinationsstationen flyttar eftersom Åbo Mässcentrum Ab behöver lokalerna för annat bruk.

Vad bör jag veta när jag ska vaccineras ?

  • Kom endast om du är helt frisk.
  • Håll avstånd och ha god handhygien.
  • Använd munskydd.
  • Kom så nära din bokade tid som möjligt (du kommer in exakt 15 minuter före din vaccinationstid).
  • Ta med ditt FPA-kort.
  • Klä dig i en skjorta eller blus som är lätt att ta av.
  • Förbered dig på att vänta cirka 15 minuter på plats efter att du fått vaccinet.

Tilläggsinformation:

Coronavaccinationen flyttar från Mässcentrum till Satakuntavägen 105 (tidigare återvinningscentralen Kontti), och verksamheten inleds på den nya adressen måndagen den 16 augusti. Åbo Mässcentrum Ab behöver utrymmena på Mässfältsgatan för annat bruk, och därför flyttar coronavaccinationerna till en ny lokal. 

I den nya vaccinationsmottagningen på Satakuntavägen är väntrummen mindre än i Mässcentrum, men den nya lokalen har mera plats för uppföljning efter vaccinationen. Vaccinationsbåsen har inte genomgång, och trängsel kan uppstå i väntrummen. Vi önskar därför att man anländer till sin vaccination så nära den bokade tiden som möjligt. 

Utgång sker via lokalens bakdörr, utgång för personer med nedsatt rörlighet via framdörren.  

Toalettfaciliteterna är ordnade i form av bajamajor, som finns i närheten av utgången. I bajamajorna finns möjlighet att tvätta händerna med antiseptiskt skum. 

Det går lätt att ta sig till vaccinationsmottagningen med buss

Till exempel Fölibussarna 2, 2A, 2B, 2C, 6, 7, 60, 88, 206, 300, 301, 302 ja 303 kör på nära håll. Den närmaste hållplatsen ligger vid Paalupaikka, hållplats Varkkabergsgatan 473.  

Mera information: www.foli.fi (på finska)

Vid vaccinationsmottagningen finns endast ett begränsat antal kostnadsfria parkeringsplatser (ingen parkering på intilliggande fastigheters gårdar).