Åbo stads projekt Rikta dig till läsning! bjuder in alla till att njuta av sommaren och kulturen på diktens och sommarens dag den 6.7.2021 i Kuppisparken. Under GO ORDKONST GO! -ordkonstevenemanget kan barn och barnfamiljer delta i ordkonstverkstäder, resa med Mumin och träffa figuren Kana.

Åbo stads projekt Rikta dig till läsning! ordnar GO ORDKONST GO! vilket är ett gratis utomhusevenemang. Programmet har tagit i beaktan barnfamiljer och programmet pågår hela dagen från klockan 12 till 18. Utställnings- och bokvänner kan ta del av Från A till Ö med Mumin: #MoominABC-utställning och man kan även låna böcker via Åbo stadsbiblioteks barnavdelning Sagas pop-up-bibliotekscykel. Även Turun Sarjakuvakerho kommer att vara på plats i parken och bjuder på kostnadsfria, öppna pop-up-serieverkstäder. Barnen har möjlighet att få syn på TEHDAS Teatterin Hattujahti-föreställnings karaktär Kana. Som evenemangets officiella beskyddare fungerar undervisningsminister Li Andersson. 

Ordkonstnärer är vi allihop! 

Under ordkonstdagen finns Bokens hus ordkonstnärer på plats och leder kostnadsfria, öppna pop-up-ordkonstverkstäder. Man behöver inte anmäla sig till verkstäderna, det räcker med att dyka upp på området. 

- Bokens hus ordkonstnärer finns med på hela ordkonstdagen, det är lätt att delta när som helst. Aktiviteter finns för hela familjen och vi är glada att vi kan sprida ordkonstens möjligheter och glädje, kommenterar Bokens hus verksamhetsledare Petri Tähtinen

I diktens och sommarens dag-anda kan man också njuta av MLL:s Egentliga Finlands krets familjeträffar där ordkonstnärer besöker parkträffar för barnfamiljer. På den öppna mötesplatsen Marakatti ordnas gratis parkträffar på familjehusets Heidekens gård på tisdagar och torsdagar 29.6–5.8.2021 kl. 10–12 och 13–15. 

- Under parkträffarna ordnas ett friformsprogram där vi beaktar familjernas och barnens önskemål. Vi bjuder på leksällskap, vattenlekar, hinderbanor, såpbubblor med mera. Vi tar även i beaktan barnens ålder, berättar familjerådgivarledaren Susanna Leonsaari från MLL. 

Läsglädje med barnboksorientering 

Rikta dig till läsning! -projektets barnboksorientering finns i Kuppisparken under ordkonstdagen. 

- Barnboksorienteringsrutter finns i Kuppisparken men också i Katrinedal, Runosbacken och Kråkkärret och dessutom även digitalt, så du kan fira ordkonstdagen även från andra ställen, påminner Rikta dig till läsning! -projektets läskoordinator Henrik Hurme

Vi möts i diktens tecken! 

Fastän ordkonstdagens program först och främst är planerat för barn och barnfamiljer, så finns det gott om program och aktiviteter för alla åldrar! Och precis som diktens och sommarens dag så kan du fira ordkonstdagen var du vill, till exempel hemifrån eller vid sommarstugan. Evenemanget hålls med väderreservation. Det kan förekomma ändringar i programmet. Kontrollera information och möjliga ändringar via evenemangets egna hemsidor.