Evenemangsmattorna på Kristinegatan och Rettigbrinken bjuder stadsborna på ett ställe för uppvisningar och annan verksamhet från 1 juli till 31 augusti 2021. Mattorna kan bokas för halv- eller heldagsanvändning. Programmet har redan många fantastiska uppvisningar för Åbo 2021-jubileumsåret. Det lönar sig att bekanta sig med dem.

Använd din stad

  • Mattorna är i användning varje dag från den 1 juli till den 31 augusti
  • Mattorna kan bokas för en hel dag eller en halv dag. 
  • Maximalt 3 bokningar per användare per 2 veckor.
  • Bokningen är alltid gratis för ideella föreningar och för allt uppvisningsprogram. 
  • Vid andra typer av bokningar, gjorda av företag och privatpersoner, begärs en avgift. Hyras för en hel dag kostar 20 euro och för en halv dag för 10 euro. 

Mer information: turku.fi/kaytakaupunkiasi (på finska)

Idén om Evenemangsmattor för ett lågtröskelevenemangsutrymme kommer från Tänd Åbo-tävlingen som hölls förra året för att utveckla stadens centrum. Använd din stad-konceptet har utvecklats för förverkligandet av mattorna och den prövas sommaren 2021 på Kristinegatans och Rettigbrinkens evenemangsområden.  

- På evenemangsmattorna kan du sälja varor du har tillverkat, hålla en pop-up cykelverkstad, uppträda eller ordna fast en sommarsommarfest med din vänskapskrets, säger Katia Salo som utvecklade idéen. 

- För tillfället är mattorna områden tejpade på gatan men i fortsättningen skulle de kunna markeras permanent genom stenläggning’, fortsätter Salo.  

Evenemangsmattan kan bokas via den elektroniska Varaamo-tjänsten på adressen varaamo.turku.fi. Syftet med försöket är också att testa den automatiska, självständiga bokningstjänsten och att hitta sätt att göra den simplare. 

Kristinegatans evenemangsmatta.

Uppträd själv, delta eller bara njut! 

Förutom stadsbornas egna uppvisningar kommer Evenemangsmattorna att innehålla föreställingar som producerats med stöd av Åbo 2029-stiftelsen och är en del av kulturhuvudstadsårets 10-årsjubileum. Uppvisningarna är valda från de ansökningar som skickades av professionella konstnärer och amatörkonstnärer till stiftelsen.  

- Uppvisnings- och evenemangsaktiviteter har redan länge varit på paus på grund av coronaviruset. Evenemangsmattorna livar upp gatubilden och ger samtidigt alla en möjlighet att lappa uppvisningsbristen genom dessa kostnadsfria kulturupplevelser, konstaterar projektkoordinator Minna Heiniö

TipTop Walkers.

 

Förutom stadsbornas egna uppvisningar kommer Evenemangsmattorna att innehålla föreställningar som producerats med stöd av Åbo 2029-stiftelsen och är en del av kulturhuvudstadsårets 10-årsjubileum. Uppvisningarna är valda från de ansökningar som skickades av professionella konstnärer och amatörkonstnärer till stiftelsen.  

- Uppvisnings- och evenemangsaktiviteter har redan länge varit på paus på grund av coronaviruset. Evenemangsmattorna livar upp gatubilden och ger samtidigt alla en möjlighet att lappa uppvisningsbristen genom dessa kostnadsfria kulturupplevelser, konstaterar projektkoordinator Minna Heiniö. 

Stadsdel/Område: