På de kostnadsfria Just for fun-motionsturerna som ordnas av CampusSport koncereras det på att ha roligt och njuta av motion i gott sällskap. På dessa turer presteras, tävlas eller jämförs det inte. Välkommen med!

Träning behöver inte betyda prestation och arbete med tänderna gnisslande. Det vet CampusSports motionstutorer, som drar en Just for fun-motionstur varje vecka. På turerna spelas och prövas det olika sportgrenar enligt deltagarnas önskemål - utan press, tävlande och jämförelse.

- I Just for fun-turerna är fokus på att erbjuda alla universitetsstuderande möjlighet att röra sig i gott humör och i trevligt sällskap. Därför formas innehållet i turerna efter deltagarnas önskemål, även om tutorerna har en preliminär plan för dagens program. På turerna har det till exempel spelats boll, lekts och spela allt från badminton till taggnata, säger Reetta Ihalin, motionstutor på CampusSport.

Alla är välkomna – kostnadsfritt

Studenter kan delta i en Just for fun-tur regelbundet eller då och då. Föranmälan krävs inte, alla studenter och anställda vid Åbo universitet är alltid välkomna. Du behöver inte ens betala CampusSports motionsavgift för att delta.

- Du kan komma med, även om du inte har någon tidigare motionserfarenhet. Allt görs på ett sätt som passar din egen färdighet och kondition, och ingen tittar snett på någon. Det viktigaste är en bra stämning och små framgångskänslor, beskriver Ihalin.

Nya vänner som bonus

Just for Fun-turer kommer att ordnas under höstterminen fram till den 15 december på onsdagar från klockan 16 till 16.50. Turerna hålls i motionssalen vid Iskeri på Rektorsåkersgatan 4. Tutorerna möter deltagarna framför ingången klockan 15.50.

- Jag skulle vilja uppmuntra alla som är intresserade i turerna att komma med. Om det känns spännande att komma ensam är det värt att komma ihåg att vi tutorer är med på turerna just för de andra studenterna. I bästa fall får du, förutom gott humör, också nya vänner utanför din egen ämnesorganisation och fakultet, uppmuntrar Ihalin.