För första gången ansöks verksamhetsbidrag i förväg för 2022. Bidragssystemets identifiering har ändrats och har övergått till Suomi.fi -onlinetjänsten. Höstens ansökningsperiod förlängs delvis för föreningar som inte har fått fullmakter i tid.

Mer information:

Bidrag för idrott

Idrottsnämndens bidrag är tillgängliga för motions- och idrottsföreningar och föreningar som organiserar idrott i Åbo. Åbo stad förlänger ansökningstiden vid behov om föreningen som söker bidrag inte har fått de fullmakter som behövs för stark identifiering i tid före den ursprungliga ansökningstidens slut. Den förlängda ansökningstiden upphör 22.11.2021.

Alla idrottsrelaterade bidrag kan nu hittas samlat på Bidrag för idrott-webbplatsen. Där finns information om bidragsspecifika ansökningsanvisningar och mer information om allmänna idrottsbidrag.

Verksamhetsbidrag för motions- och idrottsföreningar och annan föreningsverksamhet för 2022 ansöks i år för första gången i förväg, under föregående års höst. Bidraget beräknas på basis av det aktuella kalenderårets uppgifter. Sökanden uppskattar idrottsverksamhetens information för resten av året (november - december) på ansökningsblanketten. I slutet av bidragsåret kompletterar den sökande ansökningen med information om den verksamhet som förverkligats i slutet av året. Det slutliga bidraget att betalas ut enligt de faktiska verksamhetsuppgifterna i enlighet med idrottsnämndens beslut våren 2022.

Åbo stads bidragssystem har övergått till stark autentisering i oktober 2021 Identifieringen genomförs med hjälp av Suomi.fi-nättjänsten. Föreningars och sammanslutningars bidragsansökningar kan endast fyllas i av personer med elektroniska transaktionsrättigheter. I fortsättningen är det lätt att logga in i systemet till exempel med egna bankkoder. Det gamla e-postbaserade användaridentifieringssystemet tas ur bruk. Gamla bidragsansökningar överförs från de gamla användarkontona till föreningarna på basis av FO-numret.

Bidrag som kan ansökas:

  • Verksamhetsbidrag för motions- och idrottsföreningar 2022
  • Verksamhetsbidrag för annan föreningsverksamhet 2022
  • Bidrag för evenemang 2021 (senast 1 mån. före evenemanget)
  • Bidrag för ersättning hyror för övningsutrymme 2021
  • Bidrag för utarbetande av orienteringskartor 2021
  • Bidrag för byggande av idrottsplats 2021 (senast 2 mån. innan projektet startar)
  • Bidrag för utbildning av tränare, handledare och funktionärer 2021
  • Bidrag för handikappassistent 2021
  • Stipendium för unga idrottarens 2021 (Obs: ansökan gällande framgång uppnådd mellan 23 november och 31 december måste skickas senast 31 december)

Mer information:

Expert Annakaisa Ahtiainen
Åbo stads idrottstjänsterna
annakaisa.ahtiainen@turku.fi

Nyckelord: