Restriktionerna angående publikevenemang och allmänna sammanträden gäller inte den dagliga verksamheten i ungdomsgårdar och verkstäder.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har den 15 november förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus för fler än 50 personer. Bestämmelsen gäller i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt den 16 november–16 december 2021.

Restriktionerna gäller inte den dagliga verksamheten i ungdomsgårdar och verkstäder. De gäller dock i eventuella tillställningar och evenemang som ordnas i lokalerna. 

Coronapass av alla deltagare över 16 år i alla evenemang och allmänna sammanträden för fler än 50 personer. Arrangören bör ladda coronaintygsavläsaren på en mobiltelefon. Avläsaren används för att kontrollera deltagarnas coronapass.  

Coronapasset kan hämtas från Mina Kanta-sidan på adressen kanta.fi/sv/. Passet, det vill säga coronaintyget, består av namnet som ses på sidan och en QR-kod samt identitetsbevis. Passet kan antingen skrivas ut eller visas från mobilen.