I studiestaden Åbos podcastserie funderar alumner som studerat i Åbo på sin egen karriär. Hur hamnade alumnerna på sina nuvarande jobb? Vilka fördelar gav högskolestudierna i arbetslivet? Vilket färdigheter behövs inom ditt område nu och i framtiden? Seriens sex delar hittar du på Spotify och YouTube.

Med sex högskolor och över 170 utbildningsalternativ erbjuder Åbo många möjligheter att forma din egen karriär. I den nya podcastserien öppnar sex alumner som studerat i Åbo upp en dörr till sina egna karriärvägar och reflekterar över högskolestudiernas betydelse för sina nuvarande jobb.

Vi får höra berättelser från yrkesverksamma inom olika branscher, från en vd för ett kommunikationsföretag, till en samhällspedagog och en teckenspråkstolk. Karriärvägledare Oscar Nyman fungerar som programvärd.

I seriens första avsnitt gästas podden av Sanni Rostedt, alumn från Åbo yrkeshögskola och vd för Idea Group. Från högskolestudierna upplever hon att hon framför allt har förvärvat följande färdigheter för arbetslivet: öppenhet, självständighet, tidshantering, självledarskap samt färdigheter i att söka information.

- Det är saker som är relevanta för arbetsgivaren. De enskilda uppgifterna som man bör kunna är lätta att lära sig, och de är dessutom organisationsspecifika. Viktigare är att man kan leda sig själv, fungera som en del av en organisation och ha en bred förståelse för företagsvärlden, reflekterar Rostedt.

I senare avsnitt besöks podden av Joachim Hesthammer, Jenni Laine, Ida Rönnlund, Toni Perez och Saana Alanko.

Hela serien hittar du på både Spotify och på YouTube:

Study in Turku Podcast: Alumni Talks | Podcast on Spotify

Study in Turku Podcast – Alumni Talks - YouTube