Genom beslut av Åbo förvaltningsrätt öppnar Åbo stad gym och inomhusutrymmen för individuell idrott eller motion från och med imorgon den 12 januari.

Mer information:

Åbo öppnar självbetjänings gym på grundval av ett interimistiskt beslut av Åbo förvaltningsrätt. Genom det interimistiska beslutet avbröt den 29 december Egentliga Finlands regionförvaltningsverkets beslut om nedläggning av gym och inomhusidrottsanläggningar.

Alla Åbos självbetjäningsgym för idrottstjänster är i bruk: Patis områdesgård, Petrelius och Impivaara simhallar samt gymmen på Kuppis Idrottshall och Kråkkärrets ishall.  Gymmens allmänna duschutrymmen är öppna vid Impivaara simhall och Patis gym. Basturna är stängda. 

Det är viktigt att följa allmänna hälso- och säkerhetsriktlinjer 

Coronapasset är inte i användning och allmänna riktlinjer för hälsosäker träning på träningsutrymmen inomhus, kräver att munskydd används inomhus i andra situationer än under träning. Att hålla säkerhetsavstånd och god hand- och hosthygien är viktiga åtgärder för att säkerställa säker motion för alla. Idrottsplatserna kan besökas endast då du är frisk.