Med att svara på invånarenkäten kan du berätta dina synpunkter på avfallshanteringen och åsikter om vilka mål som bör ställas upp för utvecklingen av avfallshanteringen.

Enkäten är för områdets stadigvarande och fritidsboende. Svar på enkäten används för en uppdatering av det gemensamma avfallshanteringspolitiska programmet för kommunerna i regionen för åren 2023–2028. I programmet presenteras en gemensam syn på målen för avfallshanteringen i kommunerna samt på hur de kan uppnås.

Områdets 18 kommuner (Aura, S:t Karins, Kimitoön, Lundo, S:t Mårtens, Masku, Virmo, Nådendal, Nousis, Pemar, Pargas, Pöytis, Reso, Rusko, Salo, Sagu, Åbo och Nystad) och Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab (LSJH) som är ett avfallshanteringsbolag som ägs av de 18 kommuner samt den gemensamma avfallshanteringsmyndighet, Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd, utarbetar och genomför det avfallshanteringspolitiska programmet tillsammans. Avfallshanteringsnämnden ansvarar för förberedelser och uppföljning gällande programmet.

Enkäten är öppen tills 28.2.2022.

Besvara invånarenkäten via denna länk