Denna vecka (veckan 7) skickar Åbo stad hälsningsbrev till alla Åbobor som fyller 65 i år. Brevet, som undertecknats av borgmästare Minna Arve, skickas till alla personer födda 1957.

Mer information:

Åbo stads servicehelhet för fritid gläder Åbobor som fyller 65 med kostnadsfria besöksbiljetter till mångsidiga kultur- och idrottstjänster. Brevmottagarna får två motionsplatsbesök, två fredagskonserter med Åbo filharmoniska orkester och ett besök till Åbo slott.

Dessa biljetter ger möjlighet att stifta bekantskap med tjänsterna som ingår i Seniorarmbandet. Breven skickas i februari och biljetterna är i kraft till slutet av 2022.

– Det tredje coronaåret är till hands och när situationen börjar lätta tar vi ett steg mot en ny sorts vardag där det är viktigt att röra på sig och fortsätta en aktiv livsstil, påminner borgmästare Minna Arve. Med hjälp av besöken kan du hitta ett sätt att motionera som passar just dig eller gnistan till en ny kulturhobby. Borgmästaren uppmuntrar också till gemenskap och uppmanar till att introducera en vän till en ny hobby.

Regelbundna motions- och kulturhobbyaktiviteter kan fortsättas med Seniorarmbandet – kroppen och själen tackar. Med armbandet är det möjligt att motionera efter din egen kondition och ditt intresse.

Seniorarmbandet är ett förmånligt sätt att motionera och besöka kultur

Motions- och kulturhobbyer är förmånliga med Seniorarmbandet. Med en avgift på 40€ för ett halvt års giltighet kan du besöka Åbo stads simhallar, gym, utebad och kulturupplevelser. Seniorarmbandet har ingen övre åldersgräns.

Med seniorarmbandet fås verkligen mångsidiga och kvalitativa tjänster för att sköta om konditionen och eget välmående.

- Det heltäckande utbudet av sport och kultur på Seniorarmbandet ger glädje och upplevelser till vardagen samt välmående från motion, säger motionsansvarig Topi Hella.

Förbud mot direktmarknadsföring påverkar utdelningen

Posten delar ut brevet till alla förutom de personer som har förbjudit att deras uppgifter överlämnas i direktmarknadsföringssyfte eller för marknads- eller åsiktsundersökningar. De som inte har fått brevet hem kan hämta det vid Idrottstjänsternas kundtjänst (Blombergsplan 4, öppet må-fr kl. 9–12 och 13–16) mot uppvisat identitetsbevis. Du kan också kontakta motionsansvarig Päivi Mecklin, paivi.mecklin@turku.fi eller tfn 050 554 6218.

I år mottags brevet av 1 700 åbobor. Hälsningsbrev har skickats sedan 2014.