Sportlovet är till brädden fyllt med olika frilufts- och motionsalternativ.

Barkplan och skridskomasken i Kuppis med uthyrningar samt många av Åbos naturisar håller öppet för skridskoåkare.
På Barkplan ordnas skridskoskolor och sportlovet kulminerar i Fastlagsåkning på Barkplan för hela familjen, söndagen den 27 februari klockan 12–15.30.

Allmänna turer ordnas dessutom i ishallarna och i Impivaara kallar skidspåren där du kan hyra utrustning i skiduthyrningen. Alla fartmonster kan styra kosan mot pulkabackarna eller till Hirvensalo skidcentrum.

Förutom uteliv går det dessutom bra att stoja i vattnet och träna simning i Impivaara och Petrelius simhallar. Barnmotionens underland bjuder också på sportlovet på glada stunder för familjens yngsta.

Leta snögubbar och delta i snögubbsbingo 

Bonga snögubbar i knutarna kring Me-huset i Pansio, S:t Marie byhus, i Slottsparken eller i omgivningen runt Kurala Bybacke. Det går bra att bege sig ut på snögubbsspårning ute i den fria luften och lösa tankenötterna när det passar en bäst. Anvisningar och tips för rundvandringen finns på webbsidan turku.fi/kivaloma och som färdigt utskrivna bingolappar i Me-huset, byhuset, på Åbo slott eller i Kurala Bybacke under verksamheternas öppettider. 

Sportlovsskoj i knutarna kommer med program i skolor och bollhallar 

Lekar, konst- och trickbanor, bollspel och test av olika hobbyer mån–fre kl. 11–14 i skolorna i Jäkärlä, Kråkkärret och Övre S:t Marie samt i Aunela och Nunnerbergets bollhallar. Det går bra att delta en stund eller under alla tre timmar. Instruktörerna möte vid dörren vid jämna klockslagen 11, 12 och 13. Verksamheten är avsedd för barn i lågstadieålder. Anmälningar och mera information: www.turku.fi/sv/kultur-och-motion/semesterskoj    

Nyckelord: