Under Europeiska Mobilitetsveckan uppmuntras människor att tänka på sina vardagliga rörelseval och deras effekter. I Åbo finns många möjligheter att välja hållbara rörelseformer.

Europeiska Mobilitetsveckan  

Den Europeiska Moibilitetsveckan är en informationskampanj skapad av Europeiska Kommissionen, gällande hållbar stadsmobilitet. 

www.mobilityweek.eu 

#MobilityWeek #Liikkujanviikko #Mobilitetsveckan #MixandMove

Mobilitetsveckan firas årligen 16–22 september.  Under veckan uppmuntras människor att tänka på sina egna, vardagliga rörelseval och deras effekter på miljö och samhälle. År 2022 vill vi använda kampanjen för att lyfta fram särskilt energibesparande rörelse och dess ekonomiska inverkan på samhället och individen.

Det finns intressanta rutter tillgängliga i Åbo för att upplevas med både privata och kollektiva transportmedel. Resor kan göras på ett kostnads- och energieffektivt sätt; du kan börja med till exempel Föli-bussen och fortsätta resten av resan med en elsparkcykel eller en stadscykel. Genom att kombinera olika transportsätt kan du hitta nya favoritvägar till skolan, arbetet, fritidsintressen eller besök av vänner.