Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd ber invånarna i samarbetsområdet för Sydvästra Finlands avfallsservice och andra villiga att framföra sina åsikter om utkastet för ett gemensamt avfallshanteringspolitiskt program för kommunerna i området t.o.m. 31.11.2022.

Vi ber er lämna in era åsikter till Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd senast 31.11.2022 till adressen jatehuoltolautakunta@turku.fi.

Avfallshanteringsnämnden har berett ett utkast för det avfallshanteringspolitiska programmet för programperioden 2023–2028. Målet med programmet är att skapa en gemensam syn bland kommunerna i området på visionen, målen och åtgärderna för avfallshanteringen. Programutkastet och dess bakgrundsrapport hittar du nedan. De kan också ses på Åbo stads Turku-piste på adressen Puolalagatan 5, Åbo.

Till samarbetsområdet för Sydvästra Finlands avfallsservice hör kommunerna Aura, S:t Karins, Kimitoön, Lundo, S:t Mårtens, Masku, Virmo, Nådendal, Nousis, Pemar, Pargas, Pöytis, Reso, Rusko, Salo, Sagu, Åbo och Nystad.

Vid behov får ni mer information av:

Veli-Matti Suhonen, tfn 040 1807657

Pirjo Rinne, tfn 040 182 7527