En omfattande renovering rörande av tak, golv och belysning görs i Kråkkärrets bibliotek. Samtidigt renoveras också bibliotekets ingång. P.g.a. renoveringsarbeten är biblioteket stängt fr.o.m. 24.12 fram till mitten av mars. Närmare tidpunkt för nyöppnandet i mars meddelas senare.

Kunder kan återlämna sina lån och hämta reserverat material på Kråkkärrets bibliotek ännu fram till 23.12. Efter detta betjänar Åbo huvudbibliotek och andra närbibliotek vars adresser och öppettider hittar du här.

Vi rekommenderar att kunder själva ändrar avhämtningsplatsen för sina reserveringar, så att de i stället för Kråkkärrets bibliotek väljer huvudbiblioteket eller ett annat närbibliotek som avhämtningsplats för reserveringar som gjorts under december månad. Ändringen görs via egna reserveringar i Vaski-nätbiblioteket.

–  Vi har fått särskilt mycket feedback om Kråkkärrets biblioteks ytterdörrar, så det är fint att ingången blir renoverad. Över huvud taget får vi nu möjlighet att fräscha upp biblioteket och ändra placeringen av möbler och biblioteksmaterial, säger Kari Pohjola på Åbo stadsbibliotek.

Möjligheten att öppna ett ersättande utrymme för bibliotekstjänster i Kråkkärret är under utredning. Vi meddelar skilt ifall lämpliga utrymmen hittas och tas i bruk.