Gymnasisterna i Åbo deltar talrikt i vårens studentskrivningar. Sammanlagt 1767 examinander deltar i vårens prov. Med i siffran är också de som ämnar höja sina vitsord. Studentskrivningarna ordnas i gymnasierna 14 – 31.3.2023.

Vårens skrivningar inleds traditionsenligt med proven i modersmål och litteratur samt finska eller svenska som andra språk. Skolvisa anvisningar och direktiv samt information vid sjukdomsfall får examinanderna från det egna gymnasiet.

Studentskrivningsresultaten skickas till gymnasierna 16.5.2023. I nättjänsten Min Studieinfo kan man se resultaten från och med 17.5. Studentexamensnämnden (SEN) påminner att det kan ske förändringar i tidpunkten för offentliggörandet av resultaten.

Digitalt betyg för att underlätta ansökan

På våren lanserar Studentexamensnämnden ett nytt digitalt examensbetyg. Med reformen eftersträvar man bl.a. smidigare ansökan till utländska högskolor. Det digitala betyget fås på finska, svenska och engelska. SEN:s målsättning är att även de som utexaminerats tidigare kunde få digitala betyg. SEN skickar även i fortsättningen betygen i pappersform till examinandens eget gymnasium.

Förfrågningar

Provdagar (SEN)

Examensreformen (SEN)

Digitalt betyg (SEN)

Nyckelord: