Snöyran tvingar staden att flytta startpunkten av stadscykelsäsongen. Starten för säsongen flyttas till när vädret tillåter.

Snövädret i början av veckan har gjort cykelförhållandena svåra för alla, men vädret är inte speciellt gynnsamt för fölläri-cyklarna. För användarnas säkerhet har staden beslutat att behålla cyklarna i förvaring ett tag till.

– Eftersom cyklarna inte används året om har vi inte monterat dubbdäck på hjulen, så under dessa förhållanden kan cyklarna inte ställas ut på gatorna ännu, konstaterar projektkoordinatorn för fölläri-cyklarna, Jere Sipponen. Vi är dock medvetna om att stadsborna gärna vill använda cyklarna så snart som möjligt och vi kommer att göra vårt bästa för att snabbt få ut cyklarna på gatorna när vädret blir varmt, fortsätter han.

De nya fölläri-cyklarna kom till Åbo förra sommaren och de användes mer än 100 000 gånger förra säsongen. Stadscyklarna kan också enkelt kombineras med annan hållbar mobilitet i staden och med dem kan du lära känna närområdet för ett månadspris på 6 euro, eller ett säsongspris på 35 euro.

– Föli periodkort på mer än 30 dagar innehåller även rätten att använda cyklarna, påminner Sipponen.

Åbos stadscyklar kommer att glädja och göra det lättare att ta sig runt i staden igen så fort vädret tillåter.

Nyckelord: