Promenera Åbo på kartan!

Åbo stad har tagit emot Uleåborg stads utmaning och deltar i hälsomotionskampanjen Hela staden promenerar – jorden runt den 15–31 augusti 2015. Förutom Åbo har även våra kära medtävlare Vanda och Tammerfors anmält sig till tävlingen.

koko_kaupunki_askeltaa_2015_logo_sve.jpg

Vi motionerar tillsammans mot vinsten!

Ta ett steg mot en aktivare vardag! Gå, spring i vattnet eller på land, spela, dansa eller stövla omkring i trädgården!

Hur kan jag delta?

Fyll i motionsturernas uppskattade längd i kartappen. Fyll även i dina kontaktuppgifter om du vill delta i utlottningen. Priserna består bland annat av aktivitetsarmband och pulsmätare, motions- och kulturbiljetter samt presentkort.

Du kan även delta i kampanjen genom att fylla i deltagarkortet och lämna in det senast den 3 september 2015 till Åboservicen, ett bibliotek, Impivaara simhall eller Samppalinna simstadion.

Kilometrarna motsvaras i genomsnitt av följande stegantal:

Antal kilometer

Antal steg

1

1 540

2

3 080

3

4 615

5

7 690

7,5

11 540

10

15 380

Uppskattad steglängd:
unga och vuxna: 65 cm
barn under 12 år: 35 cm

Uppskattat stegantal i vattenlöpning/vattengymnastik:
30 min. 1920 steg = ca 1,2 km

Ett varv runt jorden motsvarar cirka 78 miljoner steg!

I Åbo görs historia även idag. Åbo är en trivsam och karismatisk universitetsstad som förnyas och växer kraftigt. Målet för staden är att på ett hållbart sätt främja stadsbornas livskvalitet och stadens näringsliv. Åbo är även en föregångare i att aktivera till motion. Fungerande kundresor som främjar hälsa och välmående har utvecklats inom allt från hälsocentralerna och barnrådgivningsbyråerna till idrottscentralen och idrottsföreningsverksamheten.