Rekreationsöar

Vepsarn

Vepsarn är en ljuvlig rekreationsö på Erstan. Ön är ett perfekt mål för en dagsutflykt – hit går flera vattenbussar varje dag från Åbo. Vepsarn erbjuder underhållning för alla åldrar: ha en trevlig sommardag och simma, grilla eller spela minigolf. Från utsiktsplatsen på klippan öppnar sig en fantastisk skärgårdsvy. Under sommartid trafikerar vattenbussen M/S Lily tre gånger om dagen till Vepsarn. De som kommer med egen båt kan lägga till vid gästbryggan på ön. Om du vill stanna längre hittar du flera bekväma inkvarteringsalternativ. Sommarsäsongen börjar den 28 maj.

Pähkinäis

Pähkinäis är en gammal Åbo stads rekreationsö, som ligger längst ut från fastlandet. På ön finns en skyddad gästhamn. De som reser utan båt kan ta sig till ön med den avgiftsfria förbindelsebåten Isla, som trafikerar från Haapala hamn i Rimito. Sommarsäsongen 2021 har börjat.

Majsor

Majsor är en gammal bondgård i Rimito skärgård. I huvudbyggnaden finns inkvarteringsutrymmen för upp till 30 personer. Ön är också en populär plats för lägerskolor. På Majsor är det möjligt att spela beachvolley, grilla och bada bastu. Till Majsor trafikerar förbindelsebåten Isla från Haapala hamn i Rimito. Sommarsäsongen 2021 har börjat.