Skärgårdens tidsresa – Saariston aikamatka är ett materialpaket av Åbo museicentral. Med hjälp av materialet skapar du angenäma diskussioner och museistunder även utanför museet. Materialet finns på finska och svenska. Temat för Skärgårdens tidsresa är Pargas, men materialet kan också användas på andra skärgårdsorter.

Hjälp oss att utveckla tjänsten

  • Med hjälp av en elektronisk blankett kan du ge respons på Skärgårdens tidsresa.
  • När du har öppnat blanketten kan du välja språk.

Materialets innehåll och lån

Kartonglådorna (cirka 25 cm x 20 cm x 4 cm) påminner om gamla fotografilådor. De innehåller

  • bildkort i storleken B5,
  • ett texthäfte,
  • 3D-föremål,
  • anvisningar, och
  • responsblanketter.

Materialet finns också digitalt tillgängligt och lämpar sig även för gruppverksamhet.

Skärgårdens tidsresa i Flickr-tjänsten (länken öppnar i ett nytt fönster)

Mångsidiga användningsändamål

Skärgårdens tidsresa kan användas till exempel för att aktivera minnen. Det går också bra att utnyttja i skolor och annan verksamhet. Materialpaketen kan lånas till exempel av servicehus, ledare i kommuners och föreningars rehabiliterings- och aktivitetsgrupper och andra samfund. Lånet kostar ingenting, men materialet ska bokas på förhand och avhämtas själv från Åbo museicentralens verksamhetsställe på Fiskaregatan 4.

Materialet publiceras i tjänsten Mittbibliotek under våren 2021.

Åbo museicentral har tidigare producerat ett materialpaket på finska med namnet Menneisyyden taikalaatikko. Temat för paketet är Åbo, men det kan också användas på andra ställen.

Du kan fråga efter materialet för både Skärgårdens tidsresa och Menneisyyden taikalaatikko på Åbo museicentral. Respons på båda materialhelheterna kan skickas per e-post.