Anmäl dig till hälsostationens kansli

Beställ alltid på förhand tid till sjukskötare, hälsovardare eller läkare. Vid läkarbesök ska du anmäla dig till kansliet på Tallbackens hälsostation.

Den svenskspråkiga mottagningen finns på Tallbackens hälsostation. Vi rekommenderar att du kommer till hälsostationen ungefär femton minuter före mottagningstiden. Ta med dig ditt FPA-kort.

Om du är berättigad till betalningsbefrielse, ska du uppvisa ett intyg över det i kansliet. Om du inte har intyget med dig, meddela likväl när du anmäler dig att du är berättigad till betalningsbefrielse och visa upp intyget så fort som möjligt på hälsostationen efter ditt besök. Fakturan måste annulleras så fort som möjligt efter ditt besök på hälsostationen.

Information om den svenskspråkiga mottagningen och hälsostationer som i första hand ger finskspråkig service hittar du i inforutan till höger. Anmälningspraxis varierar mellan olika hälsostationer, till exempel hälsostationen i Tallbacken och hälsostationen i Centrum använder sig av en automat för anmälning.