6 orsaker att välja Åbo

1. Studenternas stad

Åbo har två universitet och fyra yrkeshögskolor. Det finns över 170 olika utbildningar att välj bland. 20 % av Åboborna är högskolestuderande. Åbo är verkligen en Studiestad med stort S. Så har det varit ända sedan 1640.

2. Lagom stor, lagom liten

De sex högskolornas campus finns nära centrum och varandra. Studentbyn ligger precis bakom hörnet och möjligheter till fritidsaktiviteter finns nära. I Åbo behöver du inte lägga tid på att ta dig från en plats till en annan, utan du kommer snabbt fram till fots, med cykel eller med Föli. 

3. Åbo är en stad man förälskar sig i

Parkerna, åstranden, festivalerna, kaféerna, biblioteken och motionsstigarna. Åbo är en helhet som är lätt att älska. Hela 98 procent av studerande i Åbo skulle rekommendera Åbo som studiestad åt sina vänner. Livet i Åbo är gott. Allt finns, men inte i övermått.

4. Studieliv 365 dagar om året

Sitzar, valborg, fastlagstisdagen, exkursioner, efterfester och årsfester. Långa kvällar och nätter som man aldrig glömmer. Vänner. Åbo. Studieliv.

5. Studiebostäder 15–20 % billigare än på den fria marknaden

I Åbo kan man bo i händelsernas centrum, men ändå billigt och i lugn och ro. Studentbystiftelsen i Åbo (TYS) har omkring 7 000 bostäder i 18 olika bostadsobjekt runt om i staden. Hyresnivån är förmånlig, villkoren är rättvisa och el, vatten, användningsklar internetuppkoppling samt ett stort urval av elektroniska tjänster, såsom möjlighet att boka bastuturer via nätet, ingår i hyran. Tjänsterna är därmed enkla att använda!

6. Åbo behöver kompetens

I Åboregionen finns 22 000 företag och 147 000 arbetsplatser. De blir hela tiden fler, eftersom en ovanligt stark positiv strukturomvandling är på gång i Åbo. Sjöfarts- och läkemedelsindustrins framgångar återspeglas också i andra branscher.