Seniorer

kahdet maskit ristikkäin punaisella pohjalla
27.11.2020

Här hittar du aktuella rekommendationer och restriktioner i Åbo med anledning av coronapandemin. Samlat på denna sida finns uppgifter som gäller stadens tjänster och allmänna utrymmen. (Uppdaterad 9.6.2021.)

Kuvassa on näkymä otanrokotteen.turku.fi-sivusta
06.05.2021

Alla Åbobor över 18 år som önskar få coronavaccinet kan anmäla sig via sidan jagtarvaccinet.turku.fi. Roboten Leila skickar ut vaccintider i slumpmässig ordning en åldersgrupp i taget till alla som har anmält sig i den nya anmälningstjänsten.

""
26.04.2021

Anhöriga och äldre personer kan nu träffas. Åldringar och anhöriga kan träffas i äldreboendenas utrymmen. Det går även att hålla kontakt med sina anhöriga per telefon och videosamtal.

14.04.2021

I Karinaranta startas en ny enhet för mellanboende med 14 lägenheter från och med den 1 maj 2021. Åbo stad har inte motsvarande mellanbostäder för äldre att erbjuda. Målsättningen är att skapa en ny serviceform vid sidan av hemvårdstjänsterna för de kunder som förväntas dra nytta av en gemensam och hinderfri boendeform. Utgångspunkten är att framtida invånare i Karinaranta har ett behov av hemtjänst.

Senioriliikunta
07.04.2021

  Åbo stads brev till de invånare som fyller 65 i år skickas undantagsvis först i höst på grund av den rådande pandemin.

Liikunnanohjaajat ja parvekkeella olevat ihmiset tekevät jumppaliikkeitä.
Beställ gratis balkonggymnastik!
15.03.2021

Även i vår erbjuder Åbo stads idrottstjänster gratis balkonggymnastik för seniorhus och serviceboenden

Erilaista rokotusvälineistöä pöydällä.
05.02.2021

Åbo övergår till att följa rekommendationerna som den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor KRAR har givit om att förlänga intervallet mellan den första och den andra coronavaccindosen till 12 veckor.

Hoitaja pitää vanhusta kädesta.
Förändringarna genomförs i januari 2021.
16.11.2020

Åbo stads äldreboende förnyas. En av målsättningarna är att minska på mängden tunga tjänster som till exempel långtidsvårdens dygnetruntvård. En del av kunderna i Tranbackahemmens långtidsvård flyttar till Linhagens effektiverade serviceboende. Vidare flyttar Linhagens tillfälliga vård till Portsahemmet. Ytterligare kommer all tillfällig stöd- och utvärderingsboende att centraliseras i Tranbackahemmet.

Sidor