Tidtabell för beställning och hämtning av skolmåltider för elever i den grundläggande utbildningen i Åbo

Skollunchen för barn som är hemma på grund av karantän eller distansundervisning går att beställa och hämta två gånger i veckan enligt tiderna nedan. De kylda rätterna innehåller två eller tre dagars portioner (varmrätt och sallad eller dessert). En dags måltidshelhet är datummärkt.

Matportionerna är avsedda för elever i Åbo stads grundläggande utbildning och den är avgiftsfri. Uppge barnets namn och skola när du beställer maten. Matportionerna hämtas i en valfri enhet i listan nedan, och du kan alltså välja en annan enhet än barnets egen skola.

Lunchen för elever som studerar hemma följer skolornas normala matlista och består av föregående skoldags nerkylda lunchrätt. Portionsstorlekarna görs enligt årskurs. Observera att det kan göras ändringar i matlistan. Kom ihåg att noggrant meddela om eventuella specialdieter när du gör beställningen.

Gör så här

Beställningstiden går ut kl. 13 på måndagar och torsdagar. Samma dags matportion finns alltså färdigt hemma. Det är följande dagars lunch du beställer och hämtar i förväg. Kom ihåg att göra en egen beställning för varje skolelev.

Tidtabell

  • På måndagar: Beställ skollunch för torsdag, fredag och nästa veckas måndag. Hämta tisdagens och onsdagens mat, som du beställt föregående vecka.
  • På onsdagar: Hämta torsdagens, fredagens och nästa måndagens portioner.
  • På torsdagar: Beställ skollunch för nästa veckas tisdag och onsdag.

Matportionerna kan hämtas av en förälder eller någon annan. Ta med en egen kasse. Matportionerna avhämtas i enhetens köksdörr (pdf på finska).

Kom ihåg att:

  • alltid beställa maten i förväg enligt tidtabellerna ovan
  • hålla avstånd
  • använda munskydd
  • följa god handhygien när du hämtar maten