Tidtabell för beställning och hämtning av skolmåltider för elever i den grundläggande utbildningen i Åbo

Uppdaterad 5.8.2021.

Skollunchen för barn som är hemma på grund av karantän eller distansundervisning går att beställa och hämta två gånger i veckan enligt tiderna nedan. De kylda rätterna innehåller två eller tre dagars portioner (varmrätt och sallad eller dessert). En dags måltidshelhet är datummärkt.

Matportionerna är avsedda för elever i Åbo stads grundläggande utbildning och den är avgiftsfri. Uppge barnets namn och skola när du beställer maten. Matportionerna hämtas i en valfri enhet i listan nedan, och du kan alltså välja en annan enhet än barnets egen skola.

Lunchen för elever som studerar hemma följer skolornas normala matlista och består av föregående skoldags nerkylda lunchrätt. Måndagens lunch är färdigmat. Portionsstorlekarna görs enligt årskurs. Observera att det kan göras ändringar i matlistan. Kom ihåg att noggrant meddela om eventuella specialdieter när du gör beställningen.

Gör så här

Beställningstiden går ut kl. 12 på tisdagar och fredagar. Samma dags matportion finns alltså färdigt hemma. Det är följande dagars lunch du beställer och hämtar i förväg. Kom ihåg att göra en egen beställning för varje skolelev.

Om du inleder höstens skolgång i karantän, kan du beställa onsdagens måltid på tisdagen den 10 augusti och hämta den onsdagen den 11 augusti. 

Tidtabell

  • På måndagar: Hämta tisdagens och onsdagens mat, som du beställt föregående vecka.
  • På tisdagar: Beställ mat för torsdag, fredag och måndag.
  • På onsdagar: Hämta torsdagens, fredagens och nästa måndagens mat.
  • På fredagar: Beställ mat för nästa veckans tisdag och onsdag.
 

Matportionerna kan hämtas av en förälder eller någon annan. Ta med en egen kasse. Matportionerna avhämtas i enhetens köksdörr (pdf på finska).

Kom ihåg att:

  • alltid beställa maten i förväg enligt tidtabellerna ovan
  • hålla avstånd
  • använda munskydd
  • följa god handhygien när du hämtar maten