Grubblar du över coronasituationen? Saknar du kompisarna? Behöver du tips för distansstudierna? Läs här vilken slags hjälp som du kan få – eller sök till exempel något att göra. (Uppdaterad 23.3.2021).

Aktuell information finns samlad på denna sida: www.turku.fi/sv/corona

Nya tjänster och förfaringssätt utvecklas och tas kontinuerligt i bruk, och informationen uppdateras på denna sida om situationen ändras.

Snacka eller messa med en ungdomsarbetare

Ungdomstjänsterna erbjuder samtalsstöd och digitala aktiviteter. Vem som helst ung i Åbo kan ta kontakt gällande vad som helst. Samtalen är konfidentiella. Det är möjligt att snacka på finska, svenska, engelska, spanska och arabiska.

Mer information: Ungdomsarbetarna betjänar unga i Åbo elektroniskt 

Ungdomstjänster elektroniskt

Vimma och Rock Academy börjar streama livespelningar, kundbetjäningen och rådgivningen fungerar och uppsökande ungdomsarbete kan också kontaktas på distans.

Mer information: Åbo betjänar unga på nya sätt

Skolor och skol- och studerandehälsovårdens tjänster

Kristelefonen och Sekasin-chatten hjälper även kvälls- och nattetid

Den nationella Kristelefonen och Sekasin-chatten samt Sekasin-Discord är samtalstjänster med låg tröskel. Man kan få samtalshjälp varje dag och natt per telefon och på nätet. Kristelefonen dejourerar 24 timmar i dygnet på numret 09 2525 0111. Den svenskspråkiga kristelefonen är öppen måndagar och onsdagar 16-20 samt tisdagar, torsdagar och fredagar 9-13 på numret 09 2525 0112.

Sekasin-chatten är öppen må-fre 9-24 och på veckosluten 15-24 på adressen sekasin247.fi och Sekasin-Discord är öppen 24/7.

Mer information: Kristelefon - hjälp och stöd i svåra livssituationer 

Evenemang och aktiviteter på nätet

Motionstips, konsertinspelningar, teater och andra evenemang erbjuds också på nätet. Du kan delta i dessa virtuella evenemang hemifrån.

Se evenemangen: Virtuella evenemang i Åbokalendern

Motionstips att göra hemma: Motionera på webben

Nyckelord: