Sytytä Turku

Keskustan kehittämiskilpailu Sytytä Turku

Kilpailun säännöt (pdf)

Kilpailun aikataulu

19.8.2020 Kilpailu käynnistyy.
Sytytä Turku -kilpailun lanseerauslähetyksen tallenne

21.9.2020 Kilpailun sääntöjä koskevien kysymysten viimeinen jättöpäivä.
Sytytä Turku -kilpailua koskevat kysymykset ja vastaukset

14.10.2020 klo 16 mennessä ehdotusten sisäänjätön takaraja.

11.11.2020 Ensimmäisen vaiheen tulokset ja toisen vaiheen käynnistyminen. Toisen vaiheen ehdotukset ovat yleisön kommentoitavina kahden viikon ajan.
Sytytä Turku -kilpailun ehdotukset ja yleisökommentit Kerro kantasi -palvelussa

10.2.2021 klo 18 Kilpailun päätöstilaisuus ja voittajien esittely livetapahtumana Teamsissä ja Turun kaupungin Facebook-kanavalla.

Sytytä Turku -kilpailun voittajat esiteltiin kilpailun virtuaalisessa päätöstilaisuudessa keskiviikkona 10.2.2021 klo 18.  Tilaisuus näkyi myös Turun kaupungin Facebook-kanavalla.

Hyvä idea saa Turun ja turkulaiset syttymään!

Turun kaupunki järjesti kaikille avoimen Sytytä Turku -ideakilpailun keskustan kehittämiseksi. Kilpailulla haettiin kaupungin keskustaa elävöittäviä ja turkulaisten elämää riemastuttavia ideoita, jotka kaupunki toteuttaa yhdessä sytyttävimmät ehdotukset tehneiden tahojen kanssa.

Kilpailuehdotusten tuli toteuttaa yhtä tai useampaa Keskustan kehittämisen kärkihankkeen tavoitetta, jotka ovat:

  •   saavutettava ja helposti kuljettava,
  •   kaupallisesti houkutteleva ja
  •   viihtyisä ja elävä kohtaamisten keskusta.

Kilpailun kaksi sarjaa

Elävä keskusta -sarjaan saivat osallistua kaikki Turun keskustan kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt tai ryhmät. Sarjan kilpailutyö sai olla mikä tahansa ehdotus, joka pyrkii elävöittämään Turun keskustaa sen kehittämistavoitteiden mukaisesti. Tällainen kilpailuehdotus voi olla esimerkiksi tapahtuma, palvelu tai muu konsepti.

Rakentuva keskusta -sarja oli suunnattu erityisesti kiinteistö- tai aluekehittämiseen erikoistuneille toimijoille. Rakentuva keskusta -sarjaan esitettävä ehdotus saattoi olla esimerkiksi jonkin keskusta-alueen korttelin tai alueen kehittämiskonsepti.

Elävä keskusta -sarjassa jaettiin ensimmäisen vaiheen perusteella jatkoon päässeiden kesken kannustepalkkiona 20 000 euroa. Kilpailun lopullinen palkinto on molemmissa sarjoissa kehittämisidean toteuttaminen joko kaupungin kanssa kumppanuudella tai kilpailijan omin resurssein.