Tall Ships Races 2017

Seuraa tapahtumavalmisteluja

Tall Ships Races 2017 Facebookissa 

Suuri purjelaivatapahtuma Tall Ships Races järjestetään Turussa vuonna 2017.

Vuoden 2017 tapahtuma starttaa Ruotsin Halmstadista, josta alukset purjehtivat Kotkaan. Sieltä alukset saapuvat Turkuun, josta matka jatkuu Liettuan Klaipedaan, joka on kilpailun päätesatama

Turku on toiminut Tall Ships Races -purjelaivatapahtuman isäntänä aiemmin vuosina 1996, 2003 ja 2009 ja Tall Ships Regatta –tapahtuman isäntänä vuonna 2011, jolloin Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Tapahtuma on joka kerta kerännyt noin puoli miljoonaa kävijää ympäri maata ja Eurooppaa.

Turun ainutlaatuinen tunnelma syntyy siitä, että alukset voidaan tuoda aivan kaupungin keskustaan asti. Kaikki alukset kiinnittyvät hyvin pienelle alueelle kaupunkia halkovan Aurajoen molemmin puolin, joten kaikki palvelut löytyvät läheltä ja tapahtuman tunnelma on tiivis ja vilkas.

Aurajoen itärannan asuinalueen ja rantapromenadin rakentamistyöt tulevina vuosina muuttavat koko joen alajuoksun ilmeen vuoteen 2017 mennessä moderniksi, helposti saavutettavaksi kaupunkilaisten virkistysalueeksi. Alueelle rakennettava toriaukea antaa mahdollisuuden sijoittaa miehistölle ja vierailijoille tarjottavia palveluja aivan laivojen viereen. Uudistus asuinalueeksi mahdollistaa samalla suurten väkijoukkojen turvallisen kulkemisen alueella.

– Tall Ships Races –tapahtuman saaminen Turkuun voimistaa kaupungin profiloitumista merikaupunkina ja merellisten tapahtumien organisoijana. Turku kokee Tall Ships Races -tapahtumat ja nuorisopurjehdustoiminnan tärkeänä osana aktiivista kaupunkia, elävää kulttuuria ja kansainvälistä toimintaa, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell korostaa.

The Tall Ships Races -purjelaivatapahtuma Turussa 20. - 23.7.2017

 
Lisätiedot:
Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: