Weaving, yearning -ääniteos Puolalanpuistossa

7.10.–17.12.2021

Weaving, yearning -ääniteos Puolalanpuistossa

Hans Rosenströmin ja Kalle Nion ääni-installaatio muuttaa Puolalanpuiston soivaksi taideteokseksi. Teoksen reitti alkaa taidemuseon edestä ja päättyy Ystävyyden patsaan aukiolle.

Weaving, yearning on Kalle Nion ja Hans Rosenströmin julkiseen tilaan toteutettu ääni-installaatio, joka levittäytyy Turun Puolalanpuistoon 7.10.–17.12.2021. Teos esitetään kerran päivässä kello 18 alkaen, ja sen kesto on noin 20 minuuttia. Weaving, yearning on neljästä pehmeästi kaupunkitilassa leijailevasta äänestä koostuva laulu, jonka on säveltänyt Aino Venna.

Ääniteos syntyy kaiuttimien avulla puistoon luodun reitin, sään sekä kuulijan sijainnin ja liikkeiden yhteisvaikutuksesta. Reitin lähtöpiste sijaitsee taidemuseolle vievien portaiden edessä, Aurakadun ja Torninkadun kulmauksessa, josta se jatkuu taidemuseon takaa oikealta kiertäen ja päätyy Ystävyyden patsasta ympäröivälle aukiolle.

Weaving, yearning saapuu Turkuun Helsingistä, jossa se esitettiin osana laajempaa A I S T I T / coming to our senses -nykytaidekokonaisuutta sekä Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Teoksen ensiesitys oli Kings Crossissa Lontoossa tämän vuoden toukokuussa, ja sen on tuottanut Suomen Britannian ja Irlannin instituutti sekä A I S T I T / coming to our senses -nykytaideprojekti, jonka järjestivät neljä Euroopassa sijaitsevaa Suomen kulttuuri-instituuttia. A I S T I T / coming to our senses -ohjelmaa esitetään porrastetusti Pariisissa, Berliinissä, Lontoossa, Helsingissä ja Gentissä vuosina 2021–2022.

Weaving, yearning -teoksen toteutusta ovat tukeneet Saastamoisen säätiö, Niilo Helanderin säätiö sekä Svenska kulturfonden. Turussa teos on osa kaupungin kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlaa, ja se toteutetaan Turun kaunistamisrahaston tuella. Teoksen yhteistyökumppaneita ovat Turun museokeskus ja Turun taidemuseo.

Hinta

Tapahtuma on maksuton
Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunki/Turun museokeskus
Tapahtumapaikka: 
Puolalanpuisto
Tapahtuman osoite: 
Auragatan 26, Turku

Ääniteoksen lähtöpiste on taidemuseon etuovelle vievien portaiden alapäässä, Aurakadun ja Torninkadun kulmauksessa. Esitys alkaa päivittäin klo 18, ja sen kesto on noin 20 minuuttia.