Luento: Maalaisräätäli ja kaupunkilaisvaatturi – vaatteilla pojista miehiksi, puvulla jätkästä herraksi

Yksityiskohta naisten ratsastusjakusta 1700-luvulta
24.10.2020 14.3015.30

Luento: Maalaisräätäli ja kaupunkilaisvaatturi – vaatteilla pojista miehiksi, puvulla jätkästä herraksi

Miesten univormuksi on jo 1800-luvun aikana muodostunut puku. Tämän asun historiaa ja kehitystä voidaan peilata osittain myös vaatturin ammatin kautta.

Luennolla perehdytään siihen, kuinka muodit rantautuivat Suomeen ja miten vaatturit pitivät kiinni omasta ammattitaidostaan ja -ylpeydestään? Entä kuinka erosivat toisistaan maalaisräätäli ja kaupunkilaisvaatturi? Luennoitsijana vaatturi, TaM Jaakko Mäkinen.

Luento lauantaina 24.10. klo 14.30 Bryggman-salissa. Luennon kesto noin 1 h.

Turvallinen museovierailu

Haluamme tarjota kaikille kävijöille turvallisen museovierailun. Pyydämme kävijöitä huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutamme, ettei museoihin pidä mennä, jos on flunssan oireita.

Museoihin päästetään kerrallaan aikaisempaa rajatumpi määrä ihmisiä. Lipunmyyntipisteet ja museokauppojen kassat on suojattu plekseillä. Huomioithan myös, että emme ota toistaiseksi vastaan käteistä. Museotiloihin sijoitetuissa materiaaleissa muistutetaan turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Turun kaupunki suosittelee suojamaskien käyttöä.  

Kuva: Yksityiskohta ruskeasta ja sinivihreästä taftisilkistä valmistetusta naisten ratsastusjakusta, jossa isot kullatut messinkinapit,1780–1790-luku. Kuva Turun museokeskus / Kari Hintsala.

Hinta

Linnan sisäänpääsymaksu + luentomaksu 3 €.
Osallistuminen vain luennolle 3 €.

Tapahtuman osallistujamäärä: 
50
02 262 0300
Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtuman osoite: 
Linnankatu 80, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Instagram-sivu: 
Sinua saattaa kiinnostaa: 
Turun museokeskuksen kokoelmissa oleva tykkimyssy 1700-luvulta
Säihkettä saleista ja kamareista
09.07.2020

Turun linnan ullakkokerroksessa sijaitseva Pohjoinen näyttelyhalli avattiin kesäkuussa kokonaan uudistetussa asussa ja esillä on lähes 800 esinettä Turun museokeskuksen omista kokoelmista.