Aura of Puppets – Nukkenäyttely

Brinkkalan galleria Aura of Puppets
25.5.–8.7.2018

Aura of Puppets – Nukkenäyttely

Aura of Puppetsin nukkenäyttely avaa teatterinukkien ja nukentekijöiden rikasta ja runsasta maailmaa. Näyttelyssä nähdään kokoelma nukkeja Aura of Puppetsin jäsentaiteilijoiden teoksista vuosien varrelta.

Aura of Puppets -näyttely nostaa valokeilaan nukenrakentajien ammattitaitoa sekä nukketeatterin materiaalisen maailman monipuolisuutta.

On ilo ja etuoikeus tuoda nukketeatterin maailmaa ja taustoja näin kattavasti turkulaisten nähtäville, kertoo verkoston toiminnanjohtaja Anni Sundbacka. Tavoitteena on avata yleisölle myös prosesseja teosten ja nukkien taustalla sekä esitellä nukketeatteritaiteen runsasta maailmaa. Näyttely toimii siis samalla myös eräänlaisena retrospektiivinä verkoston jäsenten laajasta toiminnasta kuuden viime vuoden ajalta.

Näyttelyyn osallistuvat tutut hahmot ja nuket mm. teoksista Müna (2013), Vanhan vuoden viimeinen päivä (2013), Catacombes (2017), Nooat (2018), Paleleva Elefantti (2015/2018) sekä tunnetusta Shakespeare-trilogiasta (Myrsky 2013, Romeo & Julia 2015, Prinsessa Hamlet 2017). Mukana nähdään myös materiaalia viime syksyn Lemminkäinen ja äiti -suurteoksesta ja Kuuma Ankanpoikanen -ryhmän hullunkurisia eläinhahmoja.

Aura of Puppets on 56 ammattinukketeatteritaiteilijasta koostuva verkosto, joka edistää nukketeatterin asemaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Jäsenistöön kuuluu merkittävimpiä tekijöitä suomalaisen nykynukketeatterin kentältä. Verkosto on palkittu mm. näyttämötaiteen valtionpalkinnolla ja Kritiikin kannuksilla.

Näyttelytyöryhmä: Heini Maaranen, Lee Lahikainen, Pia Kalenius.

Kuva: Jussi Virkkumaa. Nuket: Heini Maaranen.

 

 

 

 

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
(02) 262 0972
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: