Sano se kuvalla -näyttely

11.6.–31.8.2021

Sano se kuvalla -näyttely

Sano se kuvalla -hankkeen työpajoissa valmistuneita teoksia on koko kesän ajan esillä kolmessa eri näyttelypaikassa Turussa.

Näyttelypaikat ovat Luckanilla, Ilpoisten kirjastossa sekä Forum-korttelin vitriineissä. Näyttelyissä on esillä yhteensä noin sata teosta.

Vuonna 2019 alkaneen Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran yhteisen Ord och inga visor / Sano se kuvalla -hankkeen tavoitteena on kehittää luonnollisia tapoja lisätä kommunikaatiota eri kieliryhmien välillä, kun eri äidinkieliä puhuvat ihmiset kohtaavat luovan toiminnan äärellä. Maailmaa ravistellut koronapandemia aiheutti muutoksia myös Ord och inga visor -projektin toimintaan. Työpajat keskeytyivät kokonaan sekä 2020 että 2021 keväällä hankkeen yhteistyökumppaneiden – mm. koulujen, palvelutalojen ja päiväkotien – toiminnan muuttuessa koronan aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Loppukeväästä 2021 hankkeen toiminta mahdollistui taas, ja kaikille avoimia, maksuttomia työpajoja on vallitsevien rajoitusten puitteissa järjestetty onnistuneesti. Työpajoja on ollut mm. Turun Taidehallilla, Yhteysalus Baldurilla Paraisilla sekä Pääskynpesän Päiväkodissa ja Kupittaan Siirtolapuutarhalla.

Työpajoissa on piirretty ja kuvattu omalla mobiililaitteella arkista ympäristöä ja etsitty sieltä vastakohtapareja. Kuvat tulostettiin valokuvapaperille ja valmiisiin kuviin kirjoitettiin vastakohtapareja avaavia sanoja sekä omalla että muilla kielillä - kuvan kohteelle sai keksiä vaikkapa kokonaan uuden merkityksen. Työpajoissa ohjaajat ja osallistujat jakoivat kielitaitoaan toisilleen. Kävijät pääsivät tutustumaan myös mm. Camera Obscuran ja neulanreikäkamerakuvauksen saloihin. Yksi työpajoista järjestettiin osana Olohuone 306,4km² -kaupunkitaidefestivaalia.

Luckanissa on esillä teoksia Turun Taidehallilla ja Kupittaan siirtolapuutarhalla järjestetyistä kaikille avoimista työpajoista sekä Pääskynpesän Päiväkodin lasten tekemiä maalaus/valokuvateoksia. Ilpoisten kirjastossa esitellään Kupittaan Siirtolapuutarhalla sekä Luckanilla tehtyjä kollaaseja. Forum-korttelissa nähdään yhteysalus Baldurin matkustajien tekemiä valokuva&sanateoksia sekä Pääskynpesän Päiväkodin lasten laatikkokamerakuvia Kupittaan siirtolapuutarhalta.

Ord och inga visor -hanke on lähes kahden toimintavuotensa aikana  kerännyt satoja työpajoihin osallistuneita lapsia, nuoria ja aikuisia.

Näyttelypaikat ja aukioloajat:

Luckan

Aurakatu 1 H (sisäpiha), 20100 Turku
Kesäkuu ja elokuu: Ma-Ke 12-17, To-Pe 12-16
Heinäkuu: Suljettu

Ilpoisten kirjasto

Lauklähteenkatu 13, 20740 Turku
Kesäkuu: Ma-Ti 13-19, Ke-Pe 10-16
Heinäkuu: Omatoimisesti (sisäänpääsy kirjastokortilla) Ma-Su 7-21
Elokuu: Ma-Ti 13-19 ja Ke-Pe 10-16

Forum-korttelin vitriinit

Linnankatu 11, 20100 Turku
Ma-Pe 6.45-18.30
La 8-17
(Aukioloajat voivat hiukan muuttua kesän aikana)

Hinta

Tapahtuma on maksuton
Tapahtumajärjestäjä: 
Kupittaan Siirtolapuutarha, Sateenkaarikoto ry / Pääskynpesän päiväkoti, Taideyhdistys Olohuone ry, Turun Taidehalli, Luckan Åbo, Ilpoisten kirjasto
Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtuman osoite: 
Lauklähteenkatu 13, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Instagram-sivu: