Lotta Hänninen: Camouflage

Lotta Hänninen, Vanha Raatihuoneen galleria 2018
13.7.–19.8.2018

Lotta Hänninen: Camouflage

Näyttelyssä on esillä kaksi lattialle sijoitettua, maalatuista levyistä koostuvaa teosta sekä kaksi leimasimella ja musteella toteutettua seinämaalausta. Teokset käsittelevät naamioitumista, suojaväriä sekä lähes näkymättömäksi muuttuneita itsestäänselvyyksiä.

Orava vaihtaa turkkinsa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Talvikarva on väriltään harmaa, kesäturkki punaruskea. Jos turkinvaihto tapahtuu liian aikaisin, ei karvapeitteen suojaväristä ole hyötyä vaan pikemminkin haittaa. Harmaa muuttuu räikeäksi männyn punaista runkoa vasten.

Maastokuvio koostuu useimmiten neljästä väristä. Sävyt vaihtelevat käyttötarkoituksen, maan ja vuodenajan mukaan. Ensimmäinen, Saksan armeijan 1930-luvulla käyttöön ottama maastokuvio jäljitteli plataanipuun kaarnaa. Kun itse näin ensimmäistä kertaa plataanipuun, hämmästyin, miten sen runko muistuttaa ihan camo-kuosia.

Kadulla kävellessä kiinnittää vain harvoin huomiota jalkojen alla olevaan kivetykseen. En edelleenkään muista, miltä päivittäin käyttämäni metroaseman lattia näyttää.

Lotta Hänninen (s.1984) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2012. Hänen teoksiaan on ollut viimeksi esillä yksityisnäyttelyissä Galleria Forum Boxissa 2017 ja Helsingin Taidemuseon HAM-galleriassa 2016.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Paulon Säätiö.

Tapahtumajärjestäjä: 
Tapahtumapaikka: 
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 3, Turku