Valon polku

Grafiikkakuva, jossa taskulampun valokeila halkoo pimeän ja muodostaa taivaalle oranssin pallon
3.12.2021–22.1.2022

Valon polku

Koe valon voima ja taika keskellä pimeintä talvea! Valon polun valotaidekokonaisuus alkaa suuresta tapahtumaviikonlopusta 3.–6.12.

Turun kaupungin toteuttama valotaidekokonaisuus on saanut inspiraationsa Turusta itsestään: sen tarinoista, tunnelmasta ja kaupunkimaisemasta.

Valon polku alkaa Turun ydinkeskustan ja Vanhankaupungin alueelle 3.–6.12.2021 levittyvästä suuresta valotapahtumaviikonlopusta. Tuolloin esillä on peräti 14 erilaista valoteosta. Lisäksi tarjolla on runsaasti oheisohjelmaa: tulitaidetta, sirkusta, nukketeatteria ja valosuunnistusta. Tämä viikonloppu kannattaa merkata hyvissä ajoin kalenteriin, sillä näin valovoimaista tapahtumaa ei ole Turussa ennen koettu!

Osa tapahtuman teoksista jää ilahduttamaan kulkijoita kausivalaistuksen rinnalle pidemmäksi aikaa.

Valon polun reitin pituus on 10 000 askelta. Sen pystyy halutessaan kiertämään yhdellä kertaa, mutta katsottavaa riittää useammallekin päivälle. Koko Valon polku tapahtumineen on maksuton sekä esteetön ja suurin osa teoksista on nähtävissä vapaasti aina pimeän aikaan.  

Lisätiedot ja tarkempi aikataulu:

Valon polku toteutetaan osana Keskustan kehittäminen -kärkihanketta ja se on osa kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden Turku 2021 -ohjelmaa.

Hinta

Tapahtuma on maksuton
Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunki
Tapahtuman verkkosivusto: