Heikki Willamon Myyttinen matka -valokuvanäyttely

""
1.9.2020–4.4.2021

Heikki Willamon Myyttinen matka -valokuvanäyttely

Valokuvataiteilija, kirjailija Heikki Willamon luola- ja kalliotaiteesta ammentava näyttely kertoo vuosituhansia vanhoista siteistä ihmisten ja eläinten välillä.

Muinaisissa kulttuureissa eläimet olivat tärkeitä ravinnon ja raaka-aineiden lähteitä, mutta niillä oli myös syvällisempi merkitys. Niiden kautta ihmiset hahmottivat omaa paikkaansa elonkehässä ja hakivat yhteyttä maailmankaikkeuteen. Eläimillä ja niiden kuvilla oli tärkeä rooli yhteydenpidossa henkimaailmaan.

Näyttelyn matkaoppaina karhu ja hirvi

1.9.2020 aukeavassa Myyttinen matka -näyttelyssä esillä olevat valokuvat hirvistä ovat peräisin Heikki Willamon kotiseuduilta Länsi-Uudeltamaalta, karhut on kuvattu Kuhmossa. Alun perin tarkoitus oli ikuistaa kalliotaidetta.

– Tämä osoittautui haastavaksi. Siis kuvata jotain, jonka joku on joskus tehnyt, mutta jota ei edes kunnolla näe, kertoo Heikki Willamo.

Lopulta syntyi kuva, joka näytti kalliotaiteelta. Kiteytyi ajatus siitä, että kalliotaiteessa kuvattujen eläimien on täytynyt olla tärkeitä ihmiselle.

– Sijoitan itseni eläinkuvia tehneiden ihmisten 40 000 vuotta vanhan ketjun loppupäähän. Myyttisen matkan myötä ympyrä sulkeutuu ja valokuvat näyttävät siltä, miltä ensimmäiset kuvat näyttävät, muotoilee Willamo.

Keskiössä ihmisen ja eläimen kohtaaminen

Heikki Willamo on valokuvannut luontoa ammattimaisesti vuodesta 1983. Hän on tarinankertoja, joka kuvaa kokonaisuuksia. Hänen työnsä päämääränä ovat pitkään olleet kirjat. Nykyisin Willamo ajattelee kuvatessaan myös näyttelykokonaisuuksia.

Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat juuri nyt työn alla oleva eteläsuomalainen metsäluonto, vanhat myytit ja kalliotaide. Työssään hän pohtii paljon ihmisen ja eläimen kohtaamista, sekä eläimen paikkaa maailmassa nyt ja menneinä aikoina.

Heikki Willamo tavattavissa Biologisessa museossa 12.9. ja 31.10.

Heikki Willamon voi tavata Turun biologisessa museossa Myyttinen matka -näyttelyn taiteilijatapaamisessa lauantaina 12.9. klo 15-16. Näyttelykierroksella Heikki Willamon kanssa on keskustelemassa luonnontutkija Timo Vuorisalo Turun yliopistosta.

Pyhäinmiesten päivänä, lauantaina 31.10., klo 17-18 Heikki Willamo kertoo sanoin ja kuvin Myyttisen matkan teosta ja tunnelmista.

Myyttinen matka -näyttelyn kuvia on ollut aikaisemmin esillä mm. Suomen valokuvataiteen museossa ja Salon taidemuseossa.

Heikki Willamo: Myyttinen matka 1.9.2020–4.4.2021
Biologinen museo, Neitsytpolku 1, Turku
Aukioloajat: ti-su klo 09:00-17:00

Hinta

Aikuiset 6 €
Lapset (7–15-vuotiaat) 2 €
Lapset (alle 7-vuotiaat) 0 €
Perhelippu 14€
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 3 €
Museokortilla ilmainen sisäänpääsy

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
02 262 0340
Tapahtuman osoite: 
Neitsytpolku 1, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Sinua saattaa kiinnostaa: 
""
30.07.2020

Haluamme tarjota kaikille kävijöille turvallisen museovierailun. Pyydämme kävijöitä huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutamme, ettei museoihin pidä mennä, jos on flunssan oireita. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museovierailulla.