Tapahtumamatot

Varaa Tapahtumamatto käyttöösi

Haluatko järjestää katuesityksen? Tai varata paikan vaikkapa käsitöiden myymistä varten? Turku tarjoaa uuden tavan käyttää kaupunkitilaa maahan merkattujen Tapahtumamattojen alueella.

Varattavissa olevat Tapahtumamatto-paikat:

  • Rettiginrinne, alueen koko 5 x 3 m
  • Kristiinankadun kesäkatu 1.6.–31.8.2023, alueen koko 6 x 4 m (varaukset alkavat myöhemmin keväällä)

Maksut ja varaukset

Puutorin ja Rettiginrinteen Tapahtumamatot ovat käytettävissä ympäri vuoden. Maton voi varata koko päiväksi klo 10–22, päivävuoroksi klo 10–16 tai iltavuoroksi klo 16–22.

Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten. Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 € ja puoli päivää 10 €. Varausten maksimimäärä on kolme varausta kahden viikon aikana per varaaja. Matoilla ei ole sähköä. 

Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Varausta ei voi perua ja varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että kaupunki joutuu perumaan varauksen.

Matot varataan Varaamo-palvelun kautta:

Merkitsethän oman tapahtumasi myös Turun seudun tapahtumakalenteriin. Lisää asiasanaksi Tapahtumamatot, niin tapahtumasi näkyy mattojen tapahtumalistassa.

Käytä kaupunkiasi

Tapahtumamattojen idea on lähtöisin Sytytä Turku -ideakilpailusta. Matot olivat ensimmäistä kertaa käytössä kesällä 2021. Tavoitteena on mahdollistaa kaupunkitilojen, kuten katujen ja puistojen käyttöönotto matalalla kynnyksellä ja tarjota näin esimerkiksi esiintymistilaa katuesityksille. Tätä varten luodaan Käytä kaupunkiasi -konsepti, jota testataan Tapahtumamatoilla. Idean on kehittänyt arkkitehti Katia Salo.