Kaupunki myy kaksi omakotitonttia Huutokaupat.com-palvelun kautta ja luovuttaa hakumenettelyllä 36 tonttia Toijaisista. Tonttien tarjous- ja hakuaika alkaa ma 22.3.

lisätietoa tonteista

 • Ritva Tuomainen puh. 050 405 2688
 • Juhani Lankinen puh. 050 592 8596

Avoin tarjouskilpailu eli huutokauppa

Toijaisissa sijaitsevat kaksi tonttia myydään avoimella tarjouskilpailulla. Huutokauppa järjestetään www.huutokaupat.com-sivuston kautta. Avoimessa tarjouskilpailussa tarjouksen jättäjän on mahdollista nähdä tontista jätetyt tarjoukset sekä korottaa jättämäänsä tarjousta tarjousajan puitteissa.

Tontti voidaan myös vuokrata. Vuokra on 4 % tarjotusta hinnasta. Vuokratarjous hyväksytään ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.  

Pääset kohteen huutokauppasivulle kiinteistötunnusta klikkaamalla

Kiinteistötunnus

Osoite

Pinta-ala m²

Rakennusoikeus k-m²

Pohjahinta €

853-153-65-2

Ulkoniitunkatu 14

1531

200 + t 50

96.453

853-153-65-3

Ruovikkokuja 3

1682

250 + t 50+90

105.966

Sitovia tarjouksia voi jättää huutokaupat.com-palvelussa maanantaista 22.3. klo 9.00 – maanantaihin 19.4.2021 klo 18.00 saakka. Kaikki jätetyt tarjoukset ovat nähtävinä palvelussa. Tontit myydään tai vuokrataan korkeimman tarjouksen tehneelle noudattaen huutokaupat-palvelussa olevia kauppakirja- ja vuokrasopimusehtoja.

Kaupunki pidättää oikeuden hyväk­syä tai hylätä tarjoukset.

Hakumenettelyllä luovutettavat 36 tonttia Toijaisista

Hakumenettelyssä tonttien hinnat määräytyvät vyöhykehinnan perusteella ja hakemukset jätetään ensisijaisesti sähköisen tonttipalvelun kautta. Mikäli samaan tonttiin kohdistuu hakumenettelyssä useampi hakemus, suoritetaan arvonta hakijoiden kesken. Huomioi kuitenkin seuraavat asiat:

 • Vuokraus hyväksytään ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.
 • Hakumenettelyssä olevat tontit luovutetaan ensisijaisesti luonnollisille henkilöille.
 • Sama taho (koskee myös perhettä) voi tehdä vain yhden hakemuksen kutakin tonttia kohden.
 • Hakumenettelyssä hakemus voi kohdistua useaan tonttiin, mutta vain yhden tontin voi saada.
 • Hakemuksessa on ilmoitettava haettavien tonttien mieluisuusjärjestys, jota käytetään vain siinä tapauksessa, että sama taho saisi useamman tontin. Ensisijaisesti tontin saajan ratkaisee arvonta.
 • Kaupunki perii tontin saaneelta 1 000 euroa käsirahaa erillisen laskun mukaan välittömästi, kun päätökset tonttien luovutuksesta on tehty.
 • Mikäli tontin saanut vetäytyy kaupasta tai vuokrauksesta, on hänen korvattava kaupungille maakaaren 2 luvun 8 §:n mukaisina kohtuullisina kustannuksina 1 000 euroa.

Tonttien hakeminen

Tontteja haetaan karttapohjaisella sähköisellä haulla.

 1. Hae haluamaasi tonttia valitsemalla tontit tiedoista ”Hae tonttia”. Voit valita hakemukseen 1-20 tonttia.
 2. Valittuasi haluamasi tontit, luo käyttäjätunnus seuraamalla ohjeita.
 3. Järjestä valitsemasi tontit mieluisuusjärjestykseen, mikäli tontteja on useampi kuin yksi. Mieluisuusjärjestystä käytetään vain siinä tapauksessa, että sama taho olisi saamassa useamman tontin.
 4. Kaikki hakijat tulee lisätä toiminnolla "Lisää uusi hakija". Vähintään yhden hakijoista tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen hakemuksen lähettämistä.
 5. Toimita hakemus käsittelyyn toiminnolla "Lähetä hakemus".
 6. Saat sähköpostivahvistuksen hakemuksen saapumisesta. Viestissä tulleen linkin kautta voit selata hakemusta ja seurata sen tilaa.
 7. Saat sähköpostiisi ensitiedon päätöksestä, mutta virallinen tieto toimitetaan myöhemmin postitse.

Hakumenettelyllä luovutettavien tonttien haku alkaa maanantaina 22.3. ja päättyy keskiviikkona 21.4.2021 klo 15.00.

Lisätietoa

Tarkemmat tonttikohtaiset tiedot ja ohjeet tarjous- ja hakumenettelystä löytyvät tonttikierroksen alkaessa Huutokaupat.com-palvelusta sekä sivulta www.turku.fi/tontit.

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: