Turku juhlii kulttuuria

Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku juhli 10-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Vuosi 2011 oli monin tavoin merkittävä kaupungin pitkässä historiassa. Vuonna 2021 juhlittiin kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kulttuuripääkaupunkivuoden hengessä. Kulttuuri tekee hyvää kaupungissa edelleen.

Mitä juhlavuodella tavoiteltiin?

Vuosi 2021 oli yksi etappi kohti Turun 800-vuotisjuhlaa. Tavoitteena oli paitsi huomioida kulttuuripääkaupunkivuoden jättämiä pysyviä jälkiä, myös rakentaa siltaa vuoteen 2029.
Juhlavuonna seurattiin meneillään olevien merkittävien kulttuurin infrahankkeiden edistymistä. Taiteen talo, Turun musiikkitalo sekä Historian ja tulevaisuuden museo tulevat vahvistamaan Turun asemaa eurooppalaisena kulttuuripääkaupunkina.

Juhlavuoden ohjelma sisälsi pieniä ja suuria tapahtumia. Myös kaupungin omat kulttuurilaitokset tarjosivat parastaan merkkivuoden kunniaksi.

Vapaa kenttä oli olennaisessa asemassa kaupungin kulttuurin moninaisuuden rakentamisessa. Kulttuuritoimijoiden tukeminen ja yhteistyön vahvistaminen vapaan kentän kanssa oli yksi juhlavuoden tavoitteista.

Juhlavuosi muodostui yllätyksistä ympäri kaupunkia!

Palaa kolmeksi minuutiksi kulttuuripääkaupunkivuoden tunnelmiin: