Turku juhlii kulttuuria

Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Vuosi 2011 oli monin tavoin merkittävä kaupungin pitkässä historiassa. Tänä vuonna juhlitaan kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kulttuuripääkaupunkivuoden hengessä. Kulttuuri tekee hyvää kaupungissa edelleen.

Mitä juhlavuodella tavoitellaan?

Vuosi 2021 on yksi etappi kohti Turun 800-vuotisjuhlaa. Tavoitteena on paitsi huomioida kulttuuripääkaupunkivuoden jättämiä pysyviä jälkiä, myös rakentaa siltaa vuoteen 2029.
Juhlavuonna seurataan meneillään olevien merkittävien kulttuurin infrahankkeiden edistymistä. Historian ja tulevaisuuden museo sekä uusi konserttitalo tulevat vahvistamaan Turun asemaa eurooppalaisena kulttuuripääkaupunkina.

Juhlavuoden ohjelma sisältää pieniä ja suuria tapahtumia. Myös kaupungin omat kulttuurilaitokset tarjoavat parastaan merkkivuoden kunniaksi.

Vapaa kenttä on olennaisessa asemassa kaupungin kulttuurin moninaisuuden rakentamisessa. Kulttuuritoimijoiden tukeminen on ja yhteistyön vahvistaminen vapaan kentän kanssa on yksi juhlavuoden tavoitteista.

Juhlavuosi muodostuu myös yllätyksistä ympäri kaupunkia!

Palaa kolmeksi minuutiksi kulttuuripääkaupunkivuoden tunnelmiin: