Info

Mikä on Turku Rock Academy?

Turku Rock Academy (TRA) keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. TRA tarjoaa nuorille tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla ja laaja-alaisia näkemyksiä sekä tukea työllistymiseen musiikin parissa.

Nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Tiedossa on myös keikkoja, studioaikaa ja musavideoiden tekemistä.

Kaikki akatemialaiset osallistuvat säännöllisesti järjestettäviin klinikoihin. Kovan luokan ammattilaisten vetämät klinikat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kaupunkilaisille.

TRA on Turun kaupungin nuorisopalveluiden luoma nuorisotyön sovellus, jossa pyritään parantamaan bänditoimintaa harrastavien nuorten edellytyksiä kehittyä musiikin osaajiksi ja mahdollisesti ammattilaisiksi.

Kaksivuotinen Rock Academy -ohjelma tarjoaa mukaan valituille yhtyeille:

  • ohjattua studiotyöskentelyä säännöllisesti
  • ohjattuja treenejä säännöllisesti
  • musiikkialan ammattilaisten pitämiä klinikoita
  • esiintymismahdollisuuksia
  • laadukkaat videotuotannot ja promokuvat
  • alueellisen ja valtakunnallisen musiikkialan yhteistyöverkoston sekä tuen Turku Rock Academyltä musiikillisen kehityksen tukemiseksi.

Miten pääsen mukaan?

Turku Rock Academy on tarkoitettu minkä tahansa musiikkigenren bändeille, joiden jäsenet ovat alle 29-vuotiaita. Hakijoilta edellytetään oikeanlaista asennetta, motivaatiota kehittyä sekä mahdollisuutta sitoutua sparraukseen kahden vuoden ajaksi.

Toiminta on bändeille maksutonta.

Bändeillä on mahdollisuus tulla valituksi Turku Rock Academyyn vuosittain tammikuussa järjestettävän Turku Bandstand -katselmuksen kautta. Bandstandiin osallistuvista bändeistä valitaan mukaan Turku Rock Academy -toimintaan 3–4 bändiä vuosittain.

Rock Academy Finland

Turun kaupungin nuorisopalveluiden ja Turku Rock Academyn koordinoimana Rock Academy -toimintamallia on viety myös muihin kaupunkeihin.

Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke edistää nuorten yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa ja tarjoaa nuorille tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen avulla Turku Rock Academyn toimintamalli vietiin vuosina 2014–2016 Tampereelle, Jyväskylään, Joensuuhun, Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Raumalle.

2019–2020 Rock Academy Finland -hankkeessa ovat mukana:

Kussakin kaupungissa toiminnasta vastaa paikallinen kaupungin nuorten palvelut. Turku Rock Academy kouluttaa mukana hankkeessa olevien kaupunkien henkilökunnan ja tukee heitä koko ajan.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: 

Läntinen Rantakatu 53
20100 Turku

Puhelin:

040 356 3419
Sähköposti: 
auran.panimo@turku.fi