Hinnasto

Iltalukion varsinaisilta opiskelijoilta ei veloiteta opiskelumaksuja. Ylioppilastutkintolautakunta perii maksuja ylioppilastutkintoon osallistuvilta.

Tämän hinnaston maksut ovat voimassa lähi- ja verkko-opetuksessa.

Yksittäisten oppiaineiden opiskelu

Opintomaksu riippuu opintojen laajuudesta seuraavasti:

 • 1–2 opintopistettä            50 €            
 • 3–10 opintopistettä          100 €
 • 11– opintopistettä            150 €

Huomaa, että opintojakso on yleensä kahden opintopisteen laajuinen. Vanha kurssi vastaa laajuudeltaan kahta opintopistettä. Maksua voi tarvittaessa täydentää lukuvuoden aikana.

Maksu voidaan palauttaa kokonaan vain, jos opiskelija on ilmoittautunut opintojaksolle, joka ei toteudu. Muissa tapauksissa palautettavasta summasta vähennetään peruutusmaksuna 15 €. Maksu on lukuvuosi- ja henkilökohtainen.

Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä

 • Verkkopankissa. Verkkopankkiin kirjaudutaan iltalukion verkkosivujen kautta. Maksun voi suorittaa useimpien pankkien tunnuksilla. 
 • Pankki- tai luottokortilla. Visa Electron käy.

Opintomaksua ei peritä Turun kaupungin ylläpitämien päivälukioiden opiskelijoilta eikä Turun ammatti-instituutissa tutkintoa suorittavilta nuorilta opiskelijoilta. Opintomaksusta  vapautetut opiskelijat voivat ilmoittautua vain kanslian asiakaspalvelupisteessä.

Opinnot verkossa

Tutkintotavoitteinen verkko-opiskelu on maksutonta. Turun kaupungin ylläpitämissä päivälukioissa ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinnossa opiskelevat voivat osallistua verkko-opintoihin maksutta. Kesälukion opintojaksot ovat maksullisia.

  Ylioppilastutkinto

  Jokaisesta ylioppilastutkintokerrasta veloitetaan perusmaksu 14 €. Jokaisesta kirjoitettavasta aineesta veloitetaan 28 € jokaiselta tutkintokerralta. Maksu suoritetaan Ylioppilaskirjoituslautakunnalle. Ylioppilaskokeen tarkistusarvostelu maksaa 50 €.

  Päättötodistuksen arvosanojen korottaminen

  Päättötodistuksen saamisen jälkeen arvosanoja voi yrittää korottaa joko erillisessä kuulustelussa tai aineopiskelijana.

  Korotuksen pohjana ovat seuraavat opinnot:

  • reaaliaineissa koko lukion oppimäärä (oppimäärän laajuus vaihtelee oppiaineittain ja opiskelijakohtaisesti)
  • matematiikan pakolliset opintojaksot
  • äidinkielen pakolliset opintojaksot
  • A1-kielen kolme viimeistä pakollista opintojaksoa (4, 5 ja 6)                                                      
  • B1-kielen kaksi viimeistä pakollista opintojaksoa (4 ja 5)
  • B2- ja B3-kielien kolme opiskelijan oppimäärän viimeistä opintojaksoa.

  Opintojakson arvosanan korottaminen erillisessä kokeessa

  Arvosanan korottaminen on mahdollista erillisessä kokeessa. Erillinen koe voidaan sopia pidettäväksi millä tahansa arviointiviikolla. Asiasta on neuvoteltava sekä rehtorin että oppiaineen opettajan kanssa. Aineopiskelijan suorittaessa opintojaksoja opintotarjottimen mukaisesti ei erillistä arviointimaksua peritä. Muut korotukset maksavat:

  • Yhden oppiaineen koko oppimäärän korotuskuulustelu on 200 €.
  • Jos oppiaineen oppimäärä on vain yhden opintojakson laajuinen, arviointimaksu on 100 €.

  Opintojakson suorittaminen erillisessä kuulustelussa

  Yksittäisiä opintojaksoja ja oppiaineen koko oppimäärän voi tietyissä erityistapauksissa tenttiä erillisessä kuulustelussa. Tämä menettely edellyttää erityisiä syitä ja on käytettävissä vain poikkeuksellisesti. Rehtori ratkaisee, ovatko esitetyt syyt riittäviä. Erillinen kuulustelu voidaan sopia pidettäväksi millä tahansa arviointiviikolla. Asiasta on neuvoteltava sekä rehtorin että oppiaineen opettajan kanssa.

  • Koko aineen oppimäärä erillisessä kuulustelussa: 200 €
  • Aineen oppimäärä on vain yksi opintojakso: 100 €.
  • Yksittäiset opintojaksot: 100 € / opintojakso.

  Kesälukio

  Kesäkuun ja elokuun opintojaksot maksavat kaikille 40 €/opintojakso. Iltalukion varsinaisille opiskelijoille elokuun opintojaksot ovat maksuttomia. Ilmoittautumisen peruuttamisesta pidätetään toimistomaksua 15 €.

  Todistuskopiot

  Ylioppilastutkintotodistuksen jäljennöksen ja päättötodistuksen jäljennöksen ensimmäinen kopio maksaa 3 €, seuraavat 2 € kpl. Vieraskielinen (ru, sa, en ja ra) päättötodistus maksaa 5 €/kpl. Opintokirjan ote on maksuton.

  Ylioppilastutkintotodistuksen voi virallisesti oikeaksi todistaa vain ylioppilastutkintolautakunta tai maistraatissa toimiva julkinen notaari. Lukio ei voi antaa ylioppilastutkintotodistuksesta virallisesti oikeaksi todistettua jäljennöstä.

  Muut maksut

  Iltalukiolla on oikeus periä em. kustannusten lisäksi omakustannushinta ei-tavanomaisista todistuksista, joiden laatiminen vaatii lisätyötä. Todistusten toimitusaika on 14 kalenteripäivää.

  Maksujen palauttaminen

  • Maksu voidaan palauttaa kokonaan vain, jos opintojakso ei toteudu.
  • Jos opiskelija itse peruu osallistumisen, niin iltalukio pitää toimistomaksun (15 €). Maksu on henkilökohtainen.
  • Maksupalautusta haetaan rehtorilta kirjallisella hakemuksella: Tulosta hakemus tästä tai nouda lomake iltalukion kansliasta.

  Käyntiosoite: 

  Eskelinkatu 4
  20100 Turku

  Puhelin:

  Rehtori 050 432 3669
  Koulusihteeri 040 620 3227
  Kanslia 040 632 3351
  Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

  Aukioloajat

  Kanslia
  Ma - To 15:00 - 19:00
  Asiasanat: