Hinnasto 1.8.2022 alkaen

Iltalukion varsinaisilta opiskelijoilta ei veloiteta opiskelumaksuja. Ylioppilastutkintolautakunta perii maksuja ylioppilastutkintoon osallistuvilta.

Tämän hinnaston maksut ovat voimassa lähi- ja verkko-opetuksessa.

Yksittäisten oppiaineiden opiskelu

Opintomaksu on 20 euroa / opintojakso opintojakson laajuudesta riippumatta.

Huomaa, että opintojakso on yleensä kahden opintopisteen laajuinen. Vanha kurssi vastaa laajuudeltaan kahta opintopistettä. Maksua voi tarvittaessa täydentää lukuvuoden aikana.

Maksu voidaan palauttaa kokonaan vain, jos opiskelija on ilmoittautunut opintojaksolle, joka ei toteudu. Maksu on lukuvuosi- ja henkilökohtainen.

Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä

 • Verkkopankissa. Verkkopankkiin kirjaudutaan iltalukion verkkosivujen kautta. Maksun voi suorittaa useimpien pankkien tunnuksilla. 
 • Pankki- tai luottokortilla. Visa Electron käy.

Opintomaksua ei peritä Turun kaupungin ylläpitämien päivälukioiden tutkintotavoitteisilta opiskelijoilta eikä Turun ammatti-instituutissa kaksoistutkintoa suorittavilta nuorilta tutkintotavoitteisilta opiskelijoilta.

Opinnot verkossa

Tutkintotavoitteinen verkko-opiskelu on maksutonta. Turun kaupungin ylläpitämissä päivälukioissa ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinnossa opiskelevat voivat osallistua verkko-opintoihin maksutta. Kesälukion kesäkuun opintojaksot ovat kaikille maksullisia. Elokuun opintojaksot ovat maksuttomia iltalukion omille tutkintotavoitteisille opiskelijoille.

  Ylioppilastutkinto

  Jokaisesta kokeesta veloitetaan 34 € jokaiselta tutkintokerralta. Maksu suoritetaan Ylioppilaskirjoituslautakunnalle. Ylioppilaskokeen tarkistusarvostelu maksaa 50 €. Lasku ylioppilastutkinnon kokeisiin osallistumisesta toimitetaan postitse kotiin.

  Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote

  Päättötodistuksen arvosanojen korottaminen

  Päättötodistuksen saamisen jälkeen arvosanoja voi yrittää korottaa joko erillisessä kuulustelussa tai aineopiskelijana.

  Korotuksen pohjana ovat seuraavat opinnot:

  • reaaliaineissa koko lukion oppimäärä (oppimäärän laajuus vaihtelee oppiaineittain ja opiskelijakohtaisesti)
  • matematiikan pakolliset opintojaksot
  • äidinkielen pakolliset opintojaksot
  • A1-kielen kolme viimeistä pakollista opintojaksoa (4, 5 ja 6)                                                      
  • B1-kielen kaksi viimeistä pakollista opintojaksoa (4 ja 5)
  • B2- ja B3-kielien kolme opiskelijan oppimäärän viimeistä opintojaksoa.

  Opintojakson arvosanan korottaminen erillisessä kokeessa

  Arvosanan korottaminen on mahdollista erillisessä kokeessa. Erillinen koe voidaan sopia pidettäväksi millä tahansa arviointiviikolla. Asiasta on neuvoteltava sekä rehtorin että oppiaineen opettajan kanssa. Aineopiskelijan suorittaessa opintojaksoja opintotarjottimen mukaisesti ei erillistä arviointimaksua peritä. Muut korotukset maksavat:

  • Yhden oppiaineen koko oppimäärän korotuskuulustelu on 200 €.
  • Jos oppiaineen oppimäärä on vain yhden opintojakson laajuinen, arviointimaksu on 100 €.

  Opintojakson suorittaminen erillisessä kuulustelussa

  Yksittäisiä opintojaksoja ja oppiaineen koko oppimäärän voi tietyissä erityistapauksissa tenttiä erillisessä kuulustelussa. Tämä menettely edellyttää erityisiä syitä ja on käytettävissä vain poikkeuksellisesti. Rehtori ratkaisee, ovatko esitetyt syyt riittäviä. Erillinen kuulustelu voidaan sopia pidettäväksi millä tahansa arviointiviikolla. Asiasta on neuvoteltava sekä rehtorin että oppiaineen opettajan kanssa.

  • Koko aineen oppimäärä erillisessä kuulustelussa: 200 €
  • Aineen oppimäärä on vain yksi opintojakso: 100 €.
  • Yksittäiset opintojaksot: 100 € / opintojakso.

  Kesälukio

  Kesäkuun ja elokuun opintojaksot maksavat kaikille 40 € / opintojakso. Iltalukion varsinaisille opiskelijoille elokuun opintojaksot ovat maksuttomia. Ilmoittautumisen peruuttamisesta pidätetään toimistomaksua 15 €.

  Todistuskopiot

  Todistukset ovat saatavissa vain suomen kielellä (koulun opetuskieli). Vieraskielisiä kopioita voi tiedustella viralliselta kääntäjältä.

  Ylioppilastutkintotodistuksen kopion voi virallisesti oikeaksi todistaa vain ylioppilastutkintolautakunta tai maistraatissa toimiva julkinen notaari. Lukio ei voi antaa ylioppilastutkintotodistuksesta virallisesti oikeaksi todistettua jäljennöstä.

  Muut maksut

  Iltalukiolla on oikeus periä em. kustannusten lisäksi omakustannushinta ei-tavanomaisista todistuksista, joiden laatiminen vaatii lisätyötä. Todistusten toimitusaika on 14 kalenteripäivää.

  Maksujen palauttaminen

  • Maksu voidaan palauttaa kokonaan vain, jos opintojakso ei toteudu.
  • Jos opiskelija itse peruu osallistumisen, iltalukio pitää toimistomaksun (15 €). Maksu on henkilökohtainen ja lukuvuosikohtainen.
  • Maksupalautusta haetaan rehtorilta kirjallisella hakemuksella: Tulosta hakemus tästä tai nouda lomake iltalukion kansliasta.

  Maksupalvelun tarjoaja

  Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun tuotteen / palvelun myyjälle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen / palvelun toimittajaan.

  • Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
  • Innova 2
  • Lutakonaukio 7
  • 40100 Jyväskylä
  • Puhelin: 020 718 1830
  • www.paytrail.com

  Käyntiosoite: 

  Eskelinkatu 4
  20100 Turku

  Puhelin:

  Rehtori 050 432 3669
  Koulusihteeri 040 620 3227
  Kanslia 040 632 3351
  Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

  Aukioloajat

  Kanslia
  Ma - To 15:00 - 19:00
  Asiasanat: