Lisätietoa maahanmuuttajille

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Finnish for Foreigners-kurssit

Finnish for Foreigners -kurssit on tarkoitettu maahanmuuttajille, joilla on oleskelulupa ja jotka eivät saa kielen opetusta muualta. Suomi toisena tai vieraana kielenä -kursseja on yhteensä kymmenen.

Kurssit alkavat alkeista kerran vuodessa. Kurssit pidetään tiistaisin ja torstaisin. Kurssit FIN1–FIN5 ovat klo 16.15–17.35 ja kurssit FIN6–FIN10 ovat klo 17.50–19.10. Kaikkien kurssien suorittaminen kestää kaksi vuotta. Opiskelija voi suorittaa myös osan kursseista. Yksi kurssi maksaa 50 euroa, vuoden kaikki kurssit 100 euroa.

Kursseille ilmoittaudutaan elokuussa (FIN1, FIN6) tai aina ennen jakson alkua. Ilmoittautumisen yhteydessä opettaja haastattelee lyhyesti uudet opiskelijat. Henkilön on esitettävä Kela-kortti tai vastaava ilmoittautumisessa. Kursseille ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja kursseista englanniksi klikkaamalla tästä.

Suomi toisena kielenä (S2)

Maahanmuuttajataustainen opiskelija arvioidaan S2-oppimäärän mukaan, jos opiskelija on valinnut S2-oppimäärän.

Suomen kielen (suomi äidinkielenä) oppimäärän mukaisesti suoritetut kurssit luetaan hyväksi täysmääräisesti S2 -kursseihin, ja niistä saatu arvosana siirtyy S2 -kurssin arvosanaksi. Sen sijaan S2 -kurssit korvaavat suomen kielen (suomi äidinkielenä) oppimäärän kurssit vain siinä määrin kuin niiden tavoitteet ja sisällöt vastaavat toisiaan. Tällöin pääsääntöisesti pakollisten kurssien osalta edellytetään lisänäyttöjä ja arvosana harkitaan uudelleen niiden yhteydessä.

Opiskelijalla voi olla todistuksessaan arvosana vain joko äidinkielen ja kirjallisuuden suomi äidinkielenä -oppimäärästä tai S2-oppimäärästä, mutta ei molemmista. S2 merkitään todistuksessa äidinkielen ja kirjallisuuden kohtaan.

Suomi toisena kielenä -ylioppilaskokeeseen voi osallistua vain opiskelija, jonka äidinkieleksi on väestörekisterissä merkitty muu kuin suomi, ruotsi tai saame.

Tutkinnot

Turun iltalukiossa voi suorittaa esimerkiksi lukio- ja ylioppilastutkinnon sekä valmentautua lukiota varten. Maahanmuuttajien opiskelu lukiossa noudattaa kaikilta osin samoja sääntöjä kuin syntyperäisten suomalaistenkin. Ylioppilaskirjoituksissa voi tehdä vieraskielisyysanomuksen, joka saattaa vaikuttaa arviointiin. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä vain yksittäisiä ainekursseja. Yksittäiset ainekurssit ovat maksullisia. Lisätietoja eri tutkinto- ja kurssivaihtoehdoista saat sivun alalaidasta.

Käyntiosoite: 

Eskelinkatu 4
20100 Turku

Puhelin:

Rehtori 050 432 3669
Koulusihteeri 040 620 3227
Kanslia 040 632 3351
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Aukioloajat

Kanslia
Ma - To 15:00 - 19:00