Ylioppilastutkinto iltalukiossa

Ylioppilaskokeiden aikataulu ja tarkemmat ohjeet

Ylioppilaskokeita järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja kaikki ylioppilastutkinnon kokeet ovat digitaalisia. Ylioppilaskokeet järjestetään Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Ylioppilaskokeiden infotilaisuuksia järjestetään useita lukuvuoden aikana.

Koepäivät ja ylioppilaskokeiden käytännön järjestelyt

Koepäivät julkaistaan ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla. Ylioppilaskokeessa koeaika on klo 9.00-15.00. Poistua saa aikaisintaan klo 12.00. Paikalle on tultava klo 7.45, jotta koe alkaa ajallaan.

Ylioppilaskokeeseen kokelas tarvitsee kokeessa oman kannettavan tietokoneen, kuulokkeet ja hiiren. Tietokoneessa on oltava riittävästi USB-portteja ja liitäntä kiinteälle tietoliikennekaapelille (Ethernet). Tarvittaessa käytetään adapteria. Kaikkien lisälaitteiden tulee olla langallisia. Lisätietoa saa opettajilta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Erityisjärjestelyt ja erikseen huomioitavat asiat

Lukivaikeus, sairaus ja vamma sekä vieraskielisyys voidaan ottaa huomioon tutkinnon arvostelussa ja erityisjärjestelyissä. Lukitestauksia järjestetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Ulkopuolisten osallistumista ylioppilaskokeisiin voidaan joutua rajoittamaan tilanpuutteen takia, koska tutkintoverkko mahdollistaa vain rajallisen osallistujamäärän.