Lukiokoulutus

Turun iltalukiossa voi suorittaa koko lukion oppimäärän. Opintojen loppuvaiheessa voi suorittaa ylioppilastutkinnon. Turun iltalukiossa on yli 200 luokassa eli lähiopetuksessa tarjottavaa opintojaksoa. Lähiopetuksessa olevia opintojaksoja täydentää laaja verkkotarjonta. Turun iltalukiossa voi suorittaa koko lukiotutkinnon.

Aikuisten lukiokoulutukseen haetaan suoraan hakeutumalla Turun iltalukioon. Opinnot voi aloittaa muulloinkin kuin uuden lukuvuoden alkaessa. Opintotarjontamme mahdollistaa myös kesken jääneen lukiotutkinnon täydentämisen. Tutkintoon tähtäävien opintojen tekeminen on maksutonta.

Aikuislukio

Aikuislukion tutkintotavoitteinen opiskelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Poikkeustapauksessa rehtorin erillisellä päätöksellä myös alle 18-vuotias voi opiskella aikuislukiossa. Aineopiskelussa ei ole ikärajaa. Lukio-opinnot voi aloittaa minkä tahansa periodin alussa. Iltalukiossa on lukuvuoden aikana viisi periodia. Lukion kesto riippuu aikaisemmista opinnoista.

Aikuislukion päättötodistukseen vaaditaan 88 aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaista opintopistettä. Mikäli opiskelija tulee suoraan päivälukiosta iltalukioon jatkamaan opintojaan, tehdään suoritetuista opintojaksoista hyväksiluku. Opintopistevaatimus voi olla tällöin suurempi kuin 88. Opintojaksoja järjestetään lähi- ja verkko-opetuksessa.

Vanhojen kurssien ja uusien opintojaksojen vastaavuudet

Lukion verkko-opinnot

Tutkintotavoitteinen verkko-opiskelu on maksutonta. Turun kaupungin ylläpitämissä päivälukioissa ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinnossa tutkintoa opiskelevat voivat myös osallistua verkossa oleville opintojaksoille maksutta. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat osallistua maksutta lyhyiden kielten opintojaksoille.

Turun kaupungin ylläpitämiä lukioita ovat Kerttulin lukio, Luostarivuoren Lyseon lukio, Puolalanmäen lukio, Turun klassillinen lukio ja Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio sekä Katedralskolan i Åbo.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnon (eli ylioppilastutkinnon ja ammatillisen tutkinnon) voi suorittaa yhteistyössä Turun ammatti-instituutin kanssa. Kaksoistutkinnon opiskelijaksi haetaan kevään yhteishaussa.

Kolmoistutkinnon (lukion, ylioppilastutkinnon ja ammatillisen tutkinnon) suorittaminen on myös mahdollista.

 

Käyntiosoite: 

Eskelinkatu 4
20100 Turku

Puhelin:

Rehtori 050 432 3669
Koulusihteeri 040 620 3227
Kanslia 040 632 3351
Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Aukioloajat

Kanslia
Ma - To 15:00 - 19:00
Asiasanat: