Ylioppilastutkinto

Opinto-ohjaajat

Lukion opinto-ohjaaja

Anna-Mari Kiili
anna-mari.kiili@edu.turku.fi
puh. (050) 4323 699
Vastaanotto: ma, ti ja to klo 15–18 sekä ke klo 13–17. Ajanvaraukset sähköpostilla tai tekstiviestillä, muulloin sopimuksen mukaan.

Ammatilliselta pohjalta opiskelevien ja aineopiskelijoiden opinto-ohjaaja

Pekka Tolonen
pekka.tolonen@edu.turku.fi
puh. (040) 6358 231
Vastaanotto: Ajanvaraus sopimuksen mukaan.

Valtakunnallinen ylioppilastutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Kaikki ylioppilastutkinnon kokeet ovat digitaalisia. Turun iltalukio järjestää koetilaisuudet Turun VPK:n talossa osoitteessa Eskelinkatu 5.

Koepäivät julkaistaan ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla.

Koeaika on klo 9.00-15.00. Poistua saa aikaisintaan klo 12.00. Paikalle on tultava jo klo 7.45, jotta koe voitaisiin aloittaa ajoissa.

Kokelas tarvitsee kokeessa oman kannettavan tietokoneen, kuulokkeet ja hiiren. Tietokoneessa on oltava riittävästi USB-portteja ja liitäntä kiinteälle tietoliikennekaapelille (Ethernet). Tarvittaessa käytetään adapteria. Kaikkien lisälaitteiden tulee olla langallisia. Lisätietoa saa informaatikoilta ja opettajilta.

Lukivaikeus, vieraskielisyys, sairaus ja vamma sekä erityisen vaikea elämäntilanne voidaan ottaa huomioon tutkinnon erityisjärjestelyissä.

Ulkopuolisten osallistumista ylioppilaskokeisiin voidaan joutua rajoittamaan tilanpuutteesta johtuen, koska tutkintoverkko mahdollistaa vain rajallisen osallistujamäärän.

Infotilaisuuksia kokeisiin osallistuville järjestetään lukuvuoden aikana useita. Lukitestauksia järjestetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana.

Tarkempia määräyksiä ja ohjeita on ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla www.ylioppilastutkinto.fi.